Túrós-diós csiga

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • 500  g túró
  • 100-150 g krémsajt
  • 100 g dió
  • 100-150 g sajt
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek oregano
  • 1 kk só
  1. A diót apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a bazsalikomot is felaprítjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és előkészítünk két tepsit, amit kivajazunk.
  2. A túróhoz hozzákeverjük a krémsajtot és a fűszereket. A leveles tésztát nagy téglalappá nyújtjuk, amit hosszában félbevágunk (azért, hogy ne legyen nagyon vastag a csigánk).
  3. A kinyújtott leveles tészta egyik felén egyenletesen elkenjük a túrós massza felét, megszórjuk a dió és a reszelt sajt felével és feltekerjük, majd 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle és a tepsire helyezzük. Ugyanígy járunk el a másik leveles tészta darabbal is. 20 perc alatt készre sütjük a csigákat.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.