Spagettiropogós

Hozzávalók:
20 dkg száraz spagetti
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 marék petrezselyem (elhagyható)
2 tojás
1 tojássárgája
2 marék reszelt parmezán (vagy gouda)
olívaolaj

1. A spagettit bő, lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hideg víz alatt átöblítjük, majd félretesszük hűlni. Ha kihűlt, ollóval kisebb, 8-10 cm-es darabokra vagdossuk.

2. A tojásokat és a tojássárgáját egy tálba ütjük, enyhén felverjük. A petrezselymet és a fokhagymát apróra vágjuk és a tojáshoz keverjük. Hozzáadjuk a sajtot is, majd végül a kihűlt spagettit is.

3. Serpenyőben olívaolajat hevítünk – de csak keveset, nem kell hozzá bő olaj, kb 1-2 mm-nyi elég lesz. Villával kis spagettikupacokat teszünk az olajba és mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük.

Variálni is lehet. Adhatunk hozzá olajbogyót, chilit, szárított paradicsomot, bacont, vagy akármit.

Mártogatni is ér!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.