Mozzarella in carozza

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyér
  • 1 gombóc mozzarella
  • 4 levél bazsalikom
  • só, bors, liszt
  • 1 tojás
  1. Fogjuk a kenyereket és valamilyen kekszkiszúróval, vagy pohárral, vagy cikk-cakkollóval azonos méretű darabokat vágunk ki a 4 szeletből. A mozzarellát 4-6 szeletre vágjuk, a bazsalikomleveleket megmossuk, kicsit megszárogatjuk, a tojást egy kis tálban kicsit felverjük, sót, borsot szórunk bele.
  2. Egy szelet kenyérre rakunk 1 bazsalikomlevelet, rá 1-2 mozzarellaszeletet, rá megint bazsalikomlevelet, rá 1 szelet kenyeret. Ezt így lisztbe forgatjuk, majd tojásba és mehet is a kis serpenyőbe, amibe pár csepp olajat hevítünk, majd mindkét oldalát jól megsütjük. Én közben a kiszedőlapáttal jól lenyomtam a tornyot, határozottan erőt fejtettem ki rá, hogy összelapuljon.

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.