Mexikói vörösbab pogácsás hambi édes csililekvárral (4 személyre)

Mexikói vörösbab pogácsás hambi édes csililekvárralHozzávalók:

  • 400 g konzerv vörösbabot
  • 50 g zsemlemorzsa
  • fél felvert tojás
  • só, bors
  • 1 teáskanál mexikói fűszerkeverék, amiben van: csili, koriander, római kömény.
  • fél-fél csomag apróra vágott újhagyma és friss coriander vagy petrezselyem
  • majonéz
  • kevés édes chiliszósz
  • fél fej lilalhagyma karikákra vágva
  • néhány level vegyes zöldsaláta
  • édes chililekvár
  • 4 hamburger zsemle: recept itt

Elkészítés:

A babot leöblítjük, lecsepegtetjük és késes robotgépbe pakoljuk a zsemlemorzásval, tojással, és a fűszerekkel. Addig keverjük, amíg a babszemeket a gép darabosra aprítja, ne legyen teljesen pépes. Hozzákeverjük még az apróra vágott újhagymát és friss koriandert/petrezselymet. Jól elkeverjükm, minimum 30 percre hűtőbe tesszük, majd akkora pogácsákat formázunk belőle, hogy beleférjen a zsemlékbe. Kevés olívaolajon mindkét felét barnára sütjük. A hamburger összeállítása: kettévágjukm a zsemlét, az alsó rész belsejét megkenjük csilis majonézzel, lilahagyma karikát, vegyes zöldsalátát pakolunk bele, majd jöhet a babpogácsa, és egy jó adag édes csililekvár a tetejére.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.