Mangó chutney

mangó chutneyHozzávalók 7 db kb. 2dl-es kisüveghez

  • 3 db érett mangó apró kockákra vágva
  • 2 db ananász apró kockákra vágva
  • 3 lilahagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • hüvejkujjnyi friss gyömbér apróra vágva
  • 3 ek. olaj
  • 25 dkg barnacukor
  • 300 ml fehér borecet
  • 1 tk. só
  • 1-2 piros chili paprika (attól függ mennyire bírjuk az erőset)
  • 1 tk. római kömény
  • 1 tk. koriander
  • 1 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. fahéj
  • 10 szem zöld kardamom

Az olajat egy magas falú lábosban felhevítejük, beledojuk a hagymát, pár percig pirítjuk, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát és ha már illatozik a lakás, lejjebb vesszük a hőt és puhára pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a chilit és az összes fűszert, átforgatjuk a hagymás keverékkel, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, a cukrot és a borecetet is. Fedő nélkül kis lángon gyakran kevergetjük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, kb. 1,5-2 órán keresztül. Ha elérte a kellő sűrűséget (sűrű lekvár) sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk és sötét helyen tároljuk.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.