Lilahagymalekvár és házi májkrém, alma és pirított briós toronyban

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 szelet alma kicsit megpirítva/grillezve
1 szelet briós
1 ek házi májkrém
1-2 ek lilahagymalekvár

Hozzávalók a házi májkrémhez:

40 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
5 dkg bacon
só, bors
2 kk mustár
2-3 ek tejszín
szárított bazsalikom
szárított kakukkfű

1. A májat megtisztítjuk, megmossuk és félretesszük. Apróra vágjuk a hagymát, a bacont pedig kis darabokra vágjuk.
2. A bacont zsírjára pirítjuk, rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a májat és sütjük 10-12 percig. Vigyázni kell, hogy a máj ne keményedjen meg.  Ha kész, levesszük a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.
3. Turmixgépbe kanalazzuk a hagymás-szalonnás májat és elkezdjük turmixolni. Közben hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt és a fűszereket és egyneműre pépesítjük.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.