Lepényke (Torta al testo)

6 lepényhez:
375 g liszt
2 ek olaj
1 kk só
20 g sütőpor
mozzarella
pesto
paradicsom

1. Egy sütőlapot/tepsit a sütőbe teszünk és a lehető legmagasabb hőmérsékletre bekapcsoljuk a sütőt (nálam 250 fok). (Az benne a lényeg, hogy jó forró legyen a tepsi.)
2. A lisztet, olajat, sót és sütőport kimérjük és hozzáadunk 240 ml vizet (vagy picit többet, ha kell) és dagasztjuk kb. 10 percig.
3. Ha kész, 6 részre szedjük a masszát, kb 10 cm átmérőjű kört nyújtunk belőlük és 5-10 percig pihentetjük. Aztán kicsit nagyobbra nyújtjuk, (15 cm átmérő kb) és a sütőlapra rakjuk. 4 percig sütjük, aztán megfordítjuk őket és további 4 percig sütjük.
4. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, aztán egy éles késsel félbevágjuk, megtöltjük azzal, amivel akarjuk (mozzarella, pesto, saláta, prosciutto, paradicsom, chililekvár, stb), visszatesszük a sütőbe még 4-5 percre, hogy a sajt megolvadjon.

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.