Csirkemellcsíkok sörtésztában

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 dl sör
  • 1 dl víz
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ek szárított kakukkfű
  • 15 dkg liszt + egy kevés a “panírozáshoz”
  • olaj a sütéshez
  1. A vizet a sört és egy tojás sárgáját jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fűszereket és annyi lisztet, amivel jó sűrű masszát kapunk. (nekem 15 dkg lisztet felvett ez a mennyiség).
  2. Ha megvan, akkor egy mélytányérba átöntjük. Egy másik mélytányérba adagolunk egy kevéske lisztet.
  3. A csirkét megmossuk, kicsit sózzuk, csíkokra vágjuk és jöhet a panírozás. Közben bő olajat hevítünk egy serpenyőben. A húscsíkokat megforgatjuk a lisztben, a sörös masszában és a bő olajban közepes lángon kisütjük.

Mi rizzsel és körtechutney-val ettük. Príma ebéd volt.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.