Mi az a chutney?

A chut­ney (csatni) Indi­á­ból indult hódító útjára, a bri­tek hoz­ták be Euró­pába a gyar­ma­to­sí­tás ide­jén. Zöld­sé­gek­ből és/vagy gyü­möl­csök­ből készülő sűrű már­tás, leg­több­ször dara­bos, fel­is­mer­hetőek benne a főbb össze­tevők. Fűsze­re­zése pikáns, egy­szerre tud édes, csípős és savany­kás is lenni. Az ízkom­bi­ná­ciók száma vég­te­len, ha gyü­mölcsből készül, akkor is kerül bele hagyma, fok­hagyma, friss gyöm­bér és ter­mé­sze­te­sen chili pap­rika.
A külön­le­ges fűsze­rek és a chili tel­je­sen új dimen­ziót nyit­nak a gyü­möl­csök­nek és zöldségeknek.

Választékunkban több népszerű és állandó termék található, de folyamatosan készítünk új és izgalmas szezonális ízkombinációkat.
Várjuk megrendelésed!

Legnépszerűbb termékeink

Korianderes sárgabarack chutney

A chutney szó hallatán sokan egyből a mangó chutney-ra gondolnak és ezt az ízt is keresik. Itthon nem igazán érdemes mangóval kísérletezni, de talán kijelenthetjük, hogy a sárgabarackból készült chutney az, amelyik talán a leginkább emlékeztethet rá. Sok-sok koriander, gyömbér … »»»

Gyömbéres chililekvár

Az egyik legnépszerűbb termékünk. Azoknak ajánljuk, akik kifejezetten rajonganak a chili csípős ízéért. Vigyázat, az utolsó kiskanálért harc folyik majd. Ajánljuk sült húsokhoz, szendvicsekhez és sajtokhoz.

Tippek, receptek a chutney fogyasztásához

Hamburger mangó chutney-val (4 személyre)

Hozzávalók 500 g darált pulykahús 1 fej apróra vágott lilahagyma 1 gerezd zúzott fokhagyma

Grill party chutney-val

A faszénen sült húsokhoz szinte bármelyik chutney-t érdemes kipróbálni, a mi kedvencünk az alma és a sárgabarack .