-
Gasztrotrip
Mi az a chutney?
A chutney (csatni) Indiából indult hódító útjára, a britek hozták be Európába a gyarmatosítás idején. Zöldségekből és/vagy gyümölcsökből készülő sűrű mártás, legtöbbször darabos, felismerhetőek benne a főbb összetevők. Fűszerezése pikáns, egyszerre tud édes, csípős és savanykás is lenni. Az ízkombinációk száma végtelen, ha gyümölcsből készül, akkor is kerül bele hagyma, fokhagyma, friss gyömbér és természetesen chili paprika.
A különleges fűszerek és a chili teljesen új dimenziót nyitnak a gyümölcsöknek és zöldségeknek.
Választékunkban több népszerű és állandó termék található, de folyamatosan készítünk új és izgalmas szezonális ízkombinációkat.
Várjuk megrendelésed!
Legnépszerűbb termékeink
Korianderes sárgabarack chutney
A chutney szó hallatán sokan egyből a mangó chutney-ra gondolnak és ezt az ízt is keresik. Itthon nem igazán érdemes mangóval kísérletezni, de talán kijelenthetjük, hogy a sárgabarackból készült chutney az, amelyik talán a leginkább emlékeztethet rá. Sok-sok koriander, gyömbér … »»»
Az egyik legnépszerűbb termékünk. Azoknak ajánljuk, akik kifejezetten rajonganak a chili csípős ízéért. Vigyázat, az utolsó kiskanálért harc folyik majd. Ajánljuk sült húsokhoz, szendvicsekhez és sajtokhoz.
Tippek, receptek a chutney fogyasztásához
Hamburger mangó chutney-val (4 személyre)
Hozzávalók 500 g darált pulykahús 1 fej apróra vágott lilahagyma 1 gerezd zúzott fokhagyma
A faszénen sült húsokhoz szinte bármelyik chutney-t érdemes kipróbálni, a mi kedvencünk az alma és a sárgabarack .