Kapcsolat
Címkék
Blogkóstoló Bulira Chili Chutney Cinque Terre Csokoládé Desszert Ebéd Egytálétel Előétel Eper Fotó Főétel Gasztrotrip Grill Gyors Gyümölcs Húsvét Ital Karácsony Kecskesajt Kenyér Káli-medence Köret Leves Magazine Monday Mind nyers desszert nyersétel Panyola Pizsamás reggeli Reggeli Saláta Segítsüti szendvics Szilveszter Szülinap Sütőtök Tenger gyümölcsei Toszkána Tészta Utazás Vacsora Vegetáriánus VásárGasztrotrip
-
Legutóbbi bejegyzések
Inspiráció
- 101 Cookbooks
- Angela's taste
- Az élet napos oldala
- Bakerella
- Cannelle et Vanille
- CHILI & VANILIA
- Csak a Puffin ad Neked erőt
- Design*Sponge
- Food in Jars
- Fork Spoon Knife
- From Me To You
- Fűszer és Lélek
- Green Kitchen Stories
- Hedonism – A süti szeret téged!
- Honest Cooking
- KicsiVú
- kiss my spatula
- Lila Füge
- Limara péksége
- Little Brown Pen
- My New Roots
- olajzöld levelek kéken
- sajtkukac
- seaweed snacks
- Spoon Fork Bacon
- Tartelette
- The Kitchn
- vegasztrománia
- Veggie Belly
- What Katie Ate
- White on Rice Couple
- Zizi kalandjai
Rendszeres olvasók
Legutóbbi hozzászólások
- axi's kitchen - Segítsüti 2012 ősz
- Reni - Segítsüti 2012 ősz
- axi's kitchen - Ribizlis brownie
- R A - Ribizlis brownie
- axi's kitchen - Raw 1.0, vagyis hello nyers desszertek!
Archívum
- 2016. szeptember
- 2013. szeptember
- 2013. július
- 2013. május
- 2013. április
- 2013. március
- 2013. február
- 2012. szeptember
- 2012. augusztus
- 2012. július
- 2012. június
- 2012. május
- 2012. március
- 2012. január
- 2011. október
- 2011. szeptember
- 2011. augusztus
- 2011. június
- 2011. április
- 2011. február
- 2011. január
- 2010. december
- 2010. november
- 2010. október
- 2010. szeptember
- 2010. augusztus
- 2010. július
- 2010. június
- 2010. május
- 2010. április
- 2010. március
- 2010. február
- 2010. január
Gyors vacsora
Póréhagymás sütőtökös lepény kecskesajttal

>A sütőtök – sajnos – megosztó étel a családunkban, és sokszor kiszámíthatatlan, hogy melyik formában “hajlandóak” megenni és melyikben nem.Ebben a salátában például nagyon szeretik és krémlevesként is bármikor jöhet (ezt többféle módon is szoktam készíteni, legutóbb például egy gyömbéres … »»»
Gorgonzolás polenta grillezett zöldségekkel

>Régóta terveztem, csak most jött össze.Első találkozásomat a polentával sikeresnek ítélem, biztos, hogy folytatása következik.Már csak azért is, mert egy dilemmát még el kell oszlatnom a témával kapcsolatban:– Kukoricaliszt vagy kukoricadara kell hozzá? – kérdeztem K-t a telefonban, mert persze … »»»
Souvlaki, dzadziki, Gigantes plaki és más görögös finomságok

>Görög ihletésű vacsorára vártuk barátainkat a hétvégén. Eredetileg az új kerti woksütőt szerettem volna felavatni, de egy múlt hét eleji élmény a Gyradikoban teljesen magával ragadta a gondolataimat. Erről a 3. kerületi Nánási úton lévő görög étteremről most nem fogok … »»»
Pestos tészta Ligúriából

Croxetti. Szép név egy tésztának. Ligúriai kirándulásunk alkalmával bukkantam rá és hoztunk is haza egy nagy zacskóval. A középkorból származó, Olaszországnak kifejezetten csak erre a régiójára jellemző tésztaféle. A körülbelül 4-5 cm átmérőjű kis korongokat a nemesi családok különleges … »»»
Kategória: Gyors vacsora, Mind
Címke: Cinque Terre, Gyors, Mind, Tészta, Vacsora, Vegetáriánus
2 hozzászólás
Rusztikus ebédünk

>Lévén a vakáció első napja, mindenki itthon, hisz egyértelmű, hogy oviba sem lehet menni, ha Zs nem megy suliba, ez így logikus. Kicsit későn eszméltem, hogy ez azzal jár, kéne valami ebédet főzni. Hirtelen eszembe jutott a lecsó, de valami … »»»
Patrizia szicíliai csirkéje

>Palaia mellett, egy kacsakaringós hegyi út leágazásában lakik Patrizia, aki vacsorára várt minket. Gyönyörű házukban főzőiskolát nyitottak és 3-4-5 napos kurzusokat tartanak. A birtok gyönyörű, olívafákkal szegélyezett út vezet a vendégparkolóig. A kertben ciprusok és hatalmas ősfák állnak, van bio … »»»
Variációk egy témára: spenótos ricottás rétes

>Hatalmas, friss, sötétzöld levelű spenót kacsingatott rám a piacon, pont olyan, amit ehhez a ricottás recepthez elképzeltem. Ezt az ételt- szerintem – csak spenótszezonban lehet készíteni, mert kizárólag friss levelekkel az igazi. Hangulattól és alkalomtól függően többféleképpen is elkészíthető, én … »»»
Csirkemell harissa pácban, citromos korianderes kuszkusszal

>Az észak-afrikai konyha egyik nélkülözhetetlen összetevője a harissa, a csípős, chili paprikából készült paszta. Készen is kapható, de nagyon egyszerűen elkészíthető, érdemes vele próbálkozni, mert sokféleképpen felhasználható és hűtőben több hétig is eláll ha olivaolajat öntünk a tetejére. Ebben a … »»»
Csirkesaláta

>Mostanában többféle salátához is készítek bazsalikomos öntetet, legfőképp azért, mert Zs ilyenkor csillogó szemmel eszi, bármit is kap a tányérjára és még dícséri is, ahogy csak fiúgyerekek tudnak hízelegni a mamájuknak Most is ez készült ehhez a könnyű kis salátához, … »»»
Brokkoli chilivel

>Ropogós, friss, csípős, színes és nagyon finom. Ja, és maximum 10 perc alatt elkészül. A most fellelhető szűkös és – már kissé unalmas – zöldségfelhozatalból ezekből a hozzávalókból mégis különleges köret készült. Egy izgalmas, pestoval és baconnel töltött borjúmájtekercs kísérője … »»»
