Inkább képes, mint mesélős beszámoló egy múlt hétvégi bográcsozásról pásztor tarhonyával, gyerekekkel, kutyával, fröccsel, bodzaszörppel, színekkel, kétféle szilvás pitével, fagyival, kétszer főzött kávéval, kellemes beszélgetéssel (és mennyi mindenre nem volt idő!!!), sok fotóval és a végén egy recepttel.
Pont jókor érkeztünk, a tarhonya már kellemesen odakapott a bogrács alján, pont csak annyira amennyire kell és szívja magába a kolbász ízét.
Jön bele a burgonya, jól átkever…
Víz + TV Paprika (kiskoromban sosem értettem mi köze a tévéhez)
És hadd főjön!
Séfúr közben pihen és jól érzi magát. (Saját kérésére nem mutatjuk a teljes arcát, megőrizzük inkognitóját.)
Ezalatt a kertben:
Kész!
Relax, kávé és a piték
Mindennap így szeretnék kávézni!!!
Vendégségbe nem megyünk üres kézzel, így sütöttem egy nagy adag szilvás pitét. Büszkén nyújtottam át, mire Szoni azt mondja: “Mit hoztál, szilvás pitét? Csodálatos, én is azt sütöttem!”
Így legalább simán lehetett dupla adagot enni, mert meg kellett kóstolni mindkettőt.
Én a joghurtos ringlótortát készítettem szilvával, most Szoni receptjét írom le, vagyis igazából az ő nagymamájáét, Sáriét, akit sajnos nem ismerhettem, de az elbeszélések alapján mindenki ilyen Nagyira vágyik, amilyen ő volt.
Recept
Bögrés szilvás pite, ahogy Sári készítette
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 löttyintésnyi tej (adja magát)
- 20-25 dkg szilva
Elkészítés
- Sütőt melegítsd elő 180 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy 23 cm-es tortaformát.
- A hozzávalókat keverd össze, nagyon sűrű palacsintatészta állagú masszát kapunk.
- A tésztát öntsd a tortaformába, tetejére rendezd el a kimagozott, cikkekre vágott szilvát. Süsd tűpróbáig, kb. 40 percig.
Vaníliafagyival, még langyosan az igazi, de ha kihűlt, másnap reggel a konyhapultról a kávé mellé csipegetve is erősen eteti magát.
Szép hétvégét mindenkinek!!