Kapcsolat
Címkék
Blogkóstoló Bulira Chili Chutney Cinque Terre Csokoládé Desszert Ebéd Egytálétel Előétel Eper Fotó Főétel Gasztrotrip Grill Gyors Gyümölcs Húsvét Ital Karácsony Kecskesajt Kenyér Káli-medence Köret Leves Magazine Monday Mind nyers desszert nyersétel Panyola Pizsamás reggeli Reggeli Saláta Segítsüti szendvics Szilveszter Szülinap Sütőtök Tenger gyümölcsei Toszkána Tészta Utazás Vacsora Vegetáriánus VásárGasztrotrip
-
Legutóbbi bejegyzések
Inspiráció
- 101 Cookbooks
- Angela's taste
- Az élet napos oldala
- Bakerella
- Cannelle et Vanille
- CHILI & VANILIA
- Csak a Puffin ad Neked erőt
- Design*Sponge
- Food in Jars
- Fork Spoon Knife
- From Me To You
- Fűszer és Lélek
- Green Kitchen Stories
- Hedonism – A süti szeret téged!
- Honest Cooking
- KicsiVú
- kiss my spatula
- Lila Füge
- Limara péksége
- Little Brown Pen
- My New Roots
- olajzöld levelek kéken
- sajtkukac
- seaweed snacks
- Spoon Fork Bacon
- Tartelette
- The Kitchn
- vegasztrománia
- Veggie Belly
- What Katie Ate
- White on Rice Couple
- Zizi kalandjai
Rendszeres olvasók
Legutóbbi hozzászólások
- axi's kitchen - Segítsüti 2012 ősz
- Reni - Segítsüti 2012 ősz
- axi's kitchen - Ribizlis brownie
- R A - Ribizlis brownie
- axi's kitchen - Raw 1.0, vagyis hello nyers desszertek!
Archívum
- 2016. szeptember
- 2013. szeptember
- 2013. július
- 2013. május
- 2013. április
- 2013. március
- 2013. február
- 2012. szeptember
- 2012. augusztus
- 2012. július
- 2012. június
- 2012. május
- 2012. március
- 2012. január
- 2011. október
- 2011. szeptember
- 2011. augusztus
- 2011. június
- 2011. április
- 2011. február
- 2011. január
- 2010. december
- 2010. november
- 2010. október
- 2010. szeptember
- 2010. augusztus
- 2010. július
- 2010. június
- 2010. május
- 2010. április
- 2010. március
- 2010. február
- 2010. január
Címke: Gasztrotrip
Best of summer

Csodás nyár volt. Annak ellenére is ezt mondom, hogy kevésbé szólt az itthoni konyhai alkotásokról. Egyszerűen most nem úgy jött ki a lépés. Volt helyette sok más, amitől izgalmas és szép lett. Rangsor nincs, a sorrend inkább időrendi. Júliusban négynapos … »»»
Két nap Panyolán, Panyolafeszt 2011

Egy éve, augusztus végén a szilvalekvárfőzés idején jártam először Panyolán. Barátnős hétvége volt, család nélkül. Egy csendes, borongós, melankólikus hétvége amikor úgy érzi az ember, hogy nem történik szinte semmi, csak ülünk és beszélgetünk. Meg pálinkázunk. Mert azt muszáj. Na, … »»»
Gasztrotrip az olasz csizma sarkára

>Itt a blogon még nem adtam hírt róla, nemrég elindítottam egy új honlapot, Gasztrotrip néven. Az oldalon gasztronómiai utazási ajánlatok között lehet válogatni, az úticélok között jelenleg a Balaton-felvidék és Toszkána szerepel, és a kínálat folyamatosan bővülni fog. Főzőtanfolyamok, borkóstolók, … »»»
Egy tökéletes hétvége

>A Káli-medence és a mellette fekvő Tapolcai-medence számomra a világ közepe. Zánka felől érkezve, a Hegyestűt elhagyva egy nagyobb bukkanó után, amikor megpillantom az ismerős és gyönyörű dimbes-dombos, hegyes tájat, mindig libabőrös leszek. (Ezek itt most nem a Káli medence … »»»
Patrizia szicíliai csirkéje

>Palaia mellett, egy kacsakaringós hegyi út leágazásában lakik Patrizia, aki vacsorára várt minket. Gyönyörű házukban főzőiskolát nyitottak és 3-4-5 napos kurzusokat tartanak. A birtok gyönyörű, olívafákkal szegélyezett út vezet a vendégparkolóig. A kertben ciprusok és hatalmas ősfák állnak, van bio … »»»
Dario, a toszkánai “hentes-celeb”

>Panzano egy bájos középkori városka a Chianti régióban, Firenze és Siena között. Egyik híressége Dario Cecchini, a hentes, aki az egyik központhoz közeli mellékutcában nem csak a hentesüzletét üzemelteti, hanem éttermeket is, három koncepció alapján. Egy valami azonban mindegyikben közös: … »»»
Toszkána esőben és borúsan is csodálatos

>Az elmúlt 8 napban Toszkána és Cinque Terre csodás tájain barangoltunk. Sajnos az idő ott sem volt sokkal barátságosabb, mint errefelé, így az előre gondosan megtervezett útiterv néha módosult és a “Napsütötte Toszkána” fotók sem készülhettek el.Ennek ellenére az út … »»»
