Kapcsolat
Címkék
Blogkóstoló Bulira Chili Chutney Cinque Terre Csokoládé Desszert Ebéd Egytálétel Előétel Eper Fotó Főétel Gasztrotrip Grill Gyors Gyümölcs Húsvét Ital Karácsony Kecskesajt Kenyér Káli-medence Köret Leves Magazine Monday Mind nyers desszert nyersétel Panyola Pizsamás reggeli Reggeli Saláta Segítsüti szendvics Szilveszter Szülinap Sütőtök Tenger gyümölcsei Toszkána Tészta Utazás Vacsora Vegetáriánus VásárGasztrotrip
-
Legutóbbi bejegyzések
Inspiráció
- 101 Cookbooks
- Angela's taste
- Az élet napos oldala
- Bakerella
- Cannelle et Vanille
- CHILI & VANILIA
- Csak a Puffin ad Neked erőt
- Design*Sponge
- Food in Jars
- Fork Spoon Knife
- From Me To You
- Fűszer és Lélek
- Green Kitchen Stories
- Hedonism – A süti szeret téged!
- Honest Cooking
- KicsiVú
- kiss my spatula
- Lila Füge
- Limara péksége
- Little Brown Pen
- My New Roots
- olajzöld levelek kéken
- sajtkukac
- seaweed snacks
- Spoon Fork Bacon
- Tartelette
- The Kitchn
- vegasztrománia
- Veggie Belly
- What Katie Ate
- White on Rice Couple
- Zizi kalandjai
Rendszeres olvasók
Legutóbbi hozzászólások
- axi's kitchen - Segítsüti 2012 ősz
- Reni - Segítsüti 2012 ősz
- axi's kitchen - Ribizlis brownie
- R A - Ribizlis brownie
- axi's kitchen - Raw 1.0, vagyis hello nyers desszertek!
Archívum
- 2016. szeptember
- 2013. szeptember
- 2013. július
- 2013. május
- 2013. április
- 2013. március
- 2013. február
- 2012. szeptember
- 2012. augusztus
- 2012. július
- 2012. június
- 2012. május
- 2012. március
- 2012. január
- 2011. október
- 2011. szeptember
- 2011. augusztus
- 2011. június
- 2011. április
- 2011. február
- 2011. január
- 2010. december
- 2010. november
- 2010. október
- 2010. szeptember
- 2010. augusztus
- 2010. július
- 2010. június
- 2010. május
- 2010. április
- 2010. március
- 2010. február
- 2010. január
Címke: Főétel
Kakukkfüves fokhagymás malacsült

>Nem mondom, hogy gyorsan összedobható, mert több órán keresztül sül a sütőben, ezért ez inkább egy kellemes hétvégi ebéd vagy vacsoraétel.Mostanában többször ettünk malachúst, csak jól befűszerezem, betolom a sütőbe sok hagymával és zöldséggel (mikor mi van otthon), néha locsolgatom … »»»
Quinoa grillezett zöldségekkel (és mini fasírttal)

>A quinoa-ról írtam már korábban is, azóta talán nem is készítettem belőle semmit, pedig nagyon szeretjük. Szeretjük, kivéve Vandát, aki meglehetősen válogatós. Ezzel még nem is lenne olyan nagy bajom, állítólag csirkecombon és csokitortán kívül én sem ettem meg semmit … »»»
Pitát sütni jó!

>Folyton bajban voltam honnan szerezzek be otthonra pitát. A nagyobb boltokban kapható zacskós változatokat nem szeretem, nincs jó íze, ha megtöltöm folyton kiszakad, ráadásul tele vannak mindenféle tartósítóval. A körúti töröknél finom, de nem lyukas a belseje és nem tölthető.Jelentem … »»»
A véletlenül vásárolt kelkáposzta

>– Félbe vágnál nekem egy káposztát? – kérdeztem a piacon a zöldségestől.– Neked, Életem, bármit! – jött a lelkes válasz.– “Hmmm, nem is tudtam, hogy ilyen jóban vagyunk….” – gondoltam.Közben nézelődtem, hogy mit is vegyek még és mire visszafordultam boldogan … »»»
Török zöldséges spenót

>Legalábbis én ezen a néven ismerkedtem meg közelebbről ezzel az étellel. A panyolai szilvalekváros hétvégéhez kapcsolódó emlékek között tároltam el magamban, azzal a határozott szándékkal, hogy én is el akarom készíteni minél hamarabb. Eredetileg egy jó kis bográcsgulyást terveztek a … »»»
Tenger gyümölcsei mediterrán paradicsomos szószban

>Van néhány kedvenc tengeri herkentyűs ételem, amit általában készítek, ha épp ilyenre fáj a fogunk, de eddig ez nem volt köztük. Nem is értem miért, ezután másképp lesz.Engem gondolatban valamelyik görög sziget tengerparti kis tavernájába repített, ahol a hajnalban frissen … »»»
Gyömbéres, szójás tarjaszeletek (kuszkuszos csicseriborsó salátával)

>Nyaralás nem telhet el faszénen grillezés és szalonnasütés nélkül, tegnap nyáresti grillezés volt a program. Egész héten olyan ételeket próbálok készíteni, amivel minimalizálható a konyhában töltött idő, így jutottam a címben olvasható pároshoz.Konyhában sürgölődés helyett az álmos-párás Káli medence megunhatatlan … »»»
Rusztikus ebédünk

>Lévén a vakáció első napja, mindenki itthon, hisz egyértelmű, hogy oviba sem lehet menni, ha Zs nem megy suliba, ez így logikus. Kicsit későn eszméltem, hogy ez azzal jár, kéne valami ebédet főzni. Hirtelen eszembe jutott a lecsó, de valami … »»»
Csirkemell harissa pácban, citromos korianderes kuszkusszal

>Az észak-afrikai konyha egyik nélkülözhetetlen összetevője a harissa, a csípős, chili paprikából készült paszta. Készen is kapható, de nagyon egyszerűen elkészíthető, érdemes vele próbálkozni, mert sokféleképpen felhasználható és hűtőben több hétig is eláll ha olivaolajat öntünk a tetejére. Ebben a … »»»
Rétes, nem desszert

>Desszertként is nagyon szeretem a rétest, de most egy sós változatról lesz szó. A fűszerezése alapján észak-afrikai ihletésű, az egyik hozzávaló azonban Dél-Amerikából származik, ez a quinoa (ejtsd kb. ‘kín-vá’), az egyik kedvenc gabonafélém. A fűszeres darálthús mellett ez a … »»»
