Címke: Előétel

Torta pasqualina – olasz húsvéti torta

Vendégposztot írtam Húsvét kapcsán az egyik kedvenc design blogomra, a dizain-ra. Egy lígúriai húsvéti specialitást készítettem, a posztból az is kiderül, hogy miért pont ezt. És közben nézzétek körül Zai Viki blogján, érdemes!

Kategória: Mind | Címke: , , | Hozzászólok

Last minute Szilveszter

> Nagyon gyorsan elkészíthető kis falatkák, akár még a ma esti bulira is. Zöldfűszeres kecskesajtos kosárkák ésBruschetta tapenade-al és grillezett paprikával A kecskesajtos kosárkát K. Tominak küldöm sok-sok szeretettel!! A receptek a Dining Guide-on. Boldog Új Évet!

Kategória: Mind | Címke: , , , | 2 hozzászólás

Csirkemájpástétom karamellizált fügével

>Van egy hosszú listám, amin olyan ételek szerepelnek, amelyeket nagyon szeretek, másoknál bevált alapreceptek, sokat készítik és amikor szóba kerül, csodálkoznak, hogy: “Nehhhhogymár Te ilyet még sosem főztél????!!!A csirkemájpástétom pont ilyen volt idáig. A két héttel ezelőtti hétvégén úgy alakult, … »»»

Kategória: Mind | Címke: | Hozzászólok

Kecskesajt diós bundában, citromos céklás salátaágyon

>Tudom, sokan nem szeretik, de nekem a kecskesajt az egyik kedvenc sajtfélém. A legtöbbször krémsajtot használok, de most találtam egy nagyon finom, penészbevonatos fajtát. Különleges, erőteljes, kicsit szúrós ízű, állaga és íze is camambert-re emlékezet. A sajtkarikákat saját készítésű házi … »»»

Kategória: Mind | Címke: , , | 2 hozzászólás

Rétes, nem desszert

>Desszertként is nagyon szeretem a rétest, de most egy sós változatról lesz szó. A fűszerezése alapján észak-afrikai ihletésű, az egyik hozzávaló azonban Dél-Amerikából származik, ez a quinoa (ejtsd kb. ‘kín-vá’), az egyik kedvenc gabonafélém. A fűszeres darálthús mellett ez a … »»»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kategória: Mind | Címke: , | 3 hozzászólás