Kapcsolat
Címkék
Blogkóstoló Bulira Chili Chutney Cinque Terre Csokoládé Desszert Ebéd Egytálétel Előétel Eper Fotó Főétel Gasztrotrip Grill Gyors Gyümölcs Húsvét Ital Karácsony Kecskesajt Kenyér Káli-medence Köret Leves Magazine Monday Mind nyers desszert nyersétel Panyola Pizsamás reggeli Reggeli Saláta Segítsüti szendvics Szilveszter Szülinap Sütőtök Tenger gyümölcsei Toszkána Tészta Utazás Vacsora Vegetáriánus VásárGasztrotrip
-
Legutóbbi bejegyzések
Inspiráció
- 101 Cookbooks
- Angela's taste
- Az élet napos oldala
- Bakerella
- Cannelle et Vanille
- CHILI & VANILIA
- Csak a Puffin ad Neked erőt
- Design*Sponge
- Food in Jars
- Fork Spoon Knife
- From Me To You
- Fűszer és Lélek
- Green Kitchen Stories
- Hedonism – A süti szeret téged!
- Honest Cooking
- KicsiVú
- kiss my spatula
- Lila Füge
- Limara péksége
- Little Brown Pen
- My New Roots
- olajzöld levelek kéken
- sajtkukac
- seaweed snacks
- Spoon Fork Bacon
- Tartelette
- The Kitchn
- vegasztrománia
- Veggie Belly
- What Katie Ate
- White on Rice Couple
- Zizi kalandjai
Rendszeres olvasók
Legutóbbi hozzászólások
- axi's kitchen - Segítsüti 2012 ősz
- Reni - Segítsüti 2012 ősz
- axi's kitchen - Ribizlis brownie
- R A - Ribizlis brownie
- axi's kitchen - Raw 1.0, vagyis hello nyers desszertek!
Archívum
- 2016. szeptember
- 2013. szeptember
- 2013. július
- 2013. május
- 2013. április
- 2013. március
- 2013. február
- 2012. szeptember
- 2012. augusztus
- 2012. július
- 2012. június
- 2012. május
- 2012. március
- 2012. január
- 2011. október
- 2011. szeptember
- 2011. augusztus
- 2011. június
- 2011. április
- 2011. február
- 2011. január
- 2010. december
- 2010. november
- 2010. október
- 2010. szeptember
- 2010. augusztus
- 2010. július
- 2010. június
- 2010. május
- 2010. április
- 2010. március
- 2010. február
- 2010. január
Címke: Chutney
Adventi vásár, hó és forralt bor

>Szombaton ismét adventi vásárt szerveztünk barátainknak és ismerőseinknek, ezúttal nem Szoninál, hanem nálunk. Reggelre a hó is megérkezett, így a karácsonyi hangulat is tökéletesen adott volt.Szona kamrájából különleges lekvárok (kedvencem a citromos gyömbéres körte, isteni ahogy az ember ráharap a … »»»
Kardamomos citromos sárgarépalekvár

>Első hallásra a legtöbben felhúzzák a szemöldöküket amikor meghallják a nevét. Aztán amikor megkóstolják, (csak óvatosan, keveset egy teáskanál csücskéről) eloszlanak az előítéletek és következhet egy második púpos kiskanálnyi kóstoló. Engem a látványa legalább annyira feldob, mint az íze. Mostanában, … »»»
Eper chutney, eper chutney, hű de finom…

>A chutney-ról már írtam régebben, nagyon szeretem és ez a lelkesedés egyre több barátomra és ismerősömre terjed át a környezetemben, köszönhetően lelkes kóstoltató tevékenységemnek. Vannak – magukat csak szimplán – chutneyfüggőnek nevezők, mint pl. Ági, aki egyik este sms-t írt, … »»»
Chutney, lekvár, táskák, párnák & Co. a vásáron

>Hétvégén tartottuk – már-már hagyományosnak nevezhető – vásárunkat, a karácsonyi után ez volt a második Szonja a saját tervezésű és egyedileg varrott, olyan igazi “szonis”, bocs Szonakamrás párnáival, táskáival és rengeteg egyéb, szerintünk nélkülözhetetlen dologgal készül ilyenkor. Na meg isteni … »»»
Csodás chutney mangóból és ananászból

>A chutney (csatni) Indiából indult hódító útjára, a britek hozták be Európába a gyarmatosítás idején. Zöldségekből és/vagy gyümölcsökből készülő sűrű mártás, legtöbbször darabos, felismerhetőek benne a főbb összetevők. Fűszerezése pikáns, egyszerre tud édes, csípős és savanykás is lenni. Az ízkombinációk … »»»
