Ismét egy nyers desszert és ismét a My New Roots blog volt az inspiráció.Szerintem az összes nyári gyümölccsel elkészíthető és a fűszerekkel is lehet kísérletezni. Legközelebb biztos, hogy friss gyömbért is teszek bele. Teljesen cukormentes, frissítő, igazi nyári desszert.
Hozzávalók 4 adaghoz
A gyümölcsalaphoz:
- 3 db nektarin
- 30 dkg sárgabarack
- 4 db datolya beáztatva 10 percre
- fél tk. őrölt fahéj
- 1 rúd vanília kikapart magja
A diós morzsához:
- 2 csésze dió (lehet helyettesíteni kesudióval, sótlan mogyoróval is)
- 1 csésze datolya
- 1 tk. fahéj
- csipet só
Elkészítés
- A gyümölcsös alaphoz tegyünk a robotgépbe 2 feldarabolt nektarint és 3 db sárgabarackot. Adjuk hozzá a datolyát, vaníliát és fahéjat és turmixoljuk simára.
- A maradék gyümölcsöt vágjuk kis kockákra és egy tálban keverjük össze a gyümölcspürével. Tegyük félre.
- Mossuk el a robotgépet és a diós morzsa hozzávalóit öntsük bele, addig keverjük amíg morzsás – nem túl apró – állagú nem lesz.
- Tálaláskor kisebb tálak aljára kanalazzunk a gyümölcs alapból, szórjuk meg a tetejét a diós morzsával és néhány friss gyümölcsdarabbal.
Próbáljátok ki a barack-málna, barack-szeder vagy barack-szilva kombinációkat is, biztos, hogy nagyon finom lehet!!!
