Nyers sárgabarack-nektarin cobbler

Ismét egy nyers desszert és ismét a My New Roots blog volt az inspiráció.Szerintem az összes nyári gyümölccsel elkészíthető és a fűszerekkel is lehet kísérletezni. Legközelebb biztos, hogy friss gyömbért is teszek bele. Teljesen cukormentes, frissítő, igazi nyári desszert.

raw_sargabarack_cobbler

Hozzávalók 4 adaghoz

A gyümölcsalaphoz:

  • 3 db nektarin
  • 30 dkg sárgabarack
  • 4 db datolya beáztatva 10 percre
  • fél tk. őrölt fahéj
  • 1 rúd vanília kikapart magja

A diós morzsához:

  • 2 csésze dió (lehet helyettesíteni kesudióval, sótlan mogyoróval is)
  • 1 csésze datolya
  • 1 tk. fahéj
  • csipet só

Elkészítés

  1. A gyümölcsös alaphoz tegyünk a robotgépbe 2 feldarabolt nektarint és 3 db sárgabarackot. Adjuk hozzá a datolyát, vaníliát és fahéjat és turmixoljuk simára.
  2. A maradék gyümölcsöt vágjuk kis kockákra és egy tálban keverjük össze a gyümölcspürével. Tegyük félre.
  3. Mossuk el a robotgépet és a diós morzsa hozzávalóit öntsük bele, addig keverjük amíg morzsás – nem túl apró – állagú nem lesz.
  4. Tálaláskor kisebb tálak aljára kanalazzunk a gyümölcs alapból, szórjuk meg a tetejét a diós morzsával és néhány friss gyümölcsdarabbal.

Próbáljátok ki a barack-málna, barack-szeder vagy barack-szilva kombinációkat is, biztos, hogy nagyon finom lehet!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.