Ma két csodacsajszival sütöttem, illetve ők sütöttek, én csak mondtam nekik mit s hogyan csináljanak. Hosszasan válogattak egy szakácskönyvből, végül Vanda előhúzott egy receptet valahonnan a szobájából, rajta kézírással: Levi Süti. Azt mondta, ezt hozta egyszer Levi a suliba, amikor szülinapja volt, nagyon finom, próbáljuk ki ezt. Mindenkinek tetszett az ötlet, még jó, hiszen brownie-ról volt szó.
Nekiláttak, méricskéltek, számoltak, átváltottak dekáról grammra, felváltva kevertek a robotgéppel, csokit és vajat olvasztottak vízgőz felett és annyit nyalakodtak, hogy kezdtem félni, nem lesz mit megsütni… Csak azt sajnálom, hogy nem vettem fel videóra, ahogy kóstolgatnak: “ahhhh; hmmmmm; ez nagyon finom; én is kérek; na, add oda a kanalat“.
A végén kitaláltuk, hogy dió helyett inkább ribizlit teszünk a tetejére, na ettől teljesen lázba jöttek.
Vandának igaza volt, tényleg finom süti, lássatok neki gyerekekkel vagy akár nélkülük is!
Hozzávalók egy kb. 20×20 cm-es tepsihez
(Hagyományosan a brownie-t négyszögletes tepsiben kellene sütni, mi most egy kerek formába tettük)
- 360 g nádcukor
- 4 tojás
- 250 g vaj
- 200 g étcsokoládé (min. 52%-os)
- 80 g liszt
- 65 g kakaópor
- 100 g ribizli (lehet mélyhűtött is, akkor ki kell olvasztani és jól le kell csepegtetni)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítem 170 fokra.
- A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztom.
- A nádcukrot habosra keverem a tojásokkal. Hozzáadom a lisztet és a kakaóport, a végén az olvasztott vajas csokit is elkeverem benne.
- A tepsibe öntöm, tetejére szórom a ribizlit és 25 -30 perc alatt megsütöm. A brownie akkor jó, ha kicsit “szottyos”, ne várd meg amíg teljesen megsül, akkor jó, ha a közepe még puha.
A cukrász-páros, akikkel móka és kacagás volt a nap:

Szuper bejegyzés! Nagyon aranyosak a lányok!
Köszi, tényleg azok!
Szia!
Ajánlani szeretném számodra az új blogom:
http://recept-tura.blogspot.hu/
ha tetszik,akkor szívesen látlak olvasóim,követőim között
Nagyon sok brownie receptet kipróbáltam már, de ez lett a kedvenc!
Szia! Nagyon örülök!!