Hosszú csend és hallgatás után egy viszonylag gyors sütőtökös tésztaétel következik. Érdemes kipróbálni amíg még tart a sütőtök szezon. Akik elhagynák belőle a füstölt sonkát, nyugodtan megtehetik, anélkül is finom, csak nálunk általában sokkal nyerőbb a vacsora, ha hús is van benne. Én meg nagyon szeretem nézni az elégedett gyerekfejeket (is).
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g sütőtök 2 cm-es kockákra vágva
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 3 evőkanál vaj
- 8 szelet füstölt sonka, csíkokra vágva
- 1 csokor friss zsálya levél
- 50 g pirított fenyőmag
- 50 g parmezán sajt
- 400 g szarvacska, vagy bármilyen csavart tészta
- só, bors
Elkészítés:
- A felkockázott sütőtököt egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal és 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben szép barnára sütöm.
- Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, rádobom a zsályaleveleket és ropogósra sütöm, közben kicsit be is pöndörödnek. Szedjük ki egy tálra.
- Közben a tésztát megfőzöm, leszűröm.
- A sonkacsíkokat a vajon pár percig pirítom, hozzáadom a pirított fenyőmagot is. Végül mindentösszekeverek: a leszűrt tésztát, a zsályaleveleket és a sütőtököt is. Átforrósítom és azonnal tálalom.
- Tálaláskor reszelt parmezán sajttal szórom meg.
Még több tésztás recept itt.
