Zsályás sütőtökös tészta

Hosszú csend és hallgatás után egy viszonylag gyors sütőtökös tésztaétel következik. Érdemes kipróbálni amíg még tart a sütőtök szezon. Akik elhagynák belőle a füstölt sonkát, nyugodtan megtehetik, anélkül is finom, csak nálunk általában sokkal nyerőbb a vacsora, ha hús is van benne. Én meg nagyon szeretem nézni az elégedett gyerekfejeket (is).

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g sütőtök 2 cm-es kockákra vágva
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 8 szelet füstölt sonka, csíkokra vágva
  • 1 csokor friss zsálya levél
  • 50 g pirított fenyőmag
  • 50 g parmezán sajt
  • 400 g szarvacska, vagy bármilyen csavart tészta
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A felkockázott sütőtököt egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal és 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben szép barnára sütöm.
  2. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, rádobom a zsályaleveleket és  ropogósra sütöm, közben kicsit be is pöndörödnek. Szedjük ki egy tálra.
  3. Közben a tésztát megfőzöm, leszűröm.
  4. A sonkacsíkokat a vajon pár percig pirítom, hozzáadom a pirított fenyőmagot is. Végül mindentösszekeverek: a leszűrt tésztát, a zsályaleveleket és a sütőtököt is. Átforrósítom és azonnal tálalom.
  5. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal szórom meg.

Még több tésztás recept itt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.