Segítsüti 2012 ősz

Ma ismét indul az őszi Segítsüti akció! Ebben a körben az Őrzők Közhasznú Alapítvány segítségével a SOTE Tűzoltó utcai Gyermekklinikáján kezelt daganatos vagy leukémiás gyermekek Intenzív Osztályára szeretnénk egy speciális intenzív ágyat vásárolni a befolyt támogatási összegből.

Reméljük minél többen lesztek akik segíteni tudnak! Részletek a licitről a recept alatt.

Én idén egy sárgabarackos sajttortát készítettem, amit csokoládés kekszréteg burkol. A sárgabarack házilekvár formájában került bele, a sajtkrémben pedig nagyobb arányban finom házi krémtúró van a zsírosabb bolti sajtkrém helyett. Nekünk nagyon bejött ez az ízkombináció. Eszméletlenül laktató és napokig eláll a hűtőben.

Recept
Sárgabarackos túrótorta csokoládéburokban

 

Hozzávalók 10 személyre (22 cm kapcsos tortaformához)

A csokis kekszréteghez:

  • 28 dkg kakaós omlós keksz
  • 12 dkg 60%-os csokoládé
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj

A sajtkrémhez:

  • 50 dkg házi túrókrém
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 20dkg barna nádcukor
  • 1/2 tk. vaníliakivonat
  • 7 dkg házi sárgabaracklekvár

Elkészítés

  1. A csokoládéburokhoz egy késes robotgépben finomra darálom a kekszet, majd hozzáadom a csokoládét és a cukrot is és tovább darálom, amíg a csokoládé is finomra őrlődik. Beleöntöm az olvasztott vajat és egy kanállal simára keverem a masszát.
  2. A masszát a tortaformába borítom és a kanállal egyenletes vastagságúra nyomkodom úgy, hogy a tortaforma oldalára is jusson kb. 5 cm. magasan. Hűtőbe teszem, minimum 1 órára, hogy a vaj megszilárduljon és a massza kissé megkeményedjen.
  3. Sütés előtt a sütőt előmelegítem 160 fokra. Egy robotgéppel habosra keverem a házi krémtúrót, a mascarponét és a cukrot. Egyesével hozzáadom a tojásokat, végül a vaníliakivonatot is.
  4. A krém felét a tortaformába öntöm. A baracklekvár felét körben csíkokban rákanalazom, majd erre öntöm a krém másik felét. A maradék lekvárt a tetejére kanalazom és egy hurjkapálcikával 8-asokat rajzolok a krémbe, hogy a lekvár elkeveredjen és csinos csíkokat, alakzatokat formázzon a torta tetején.
  5. A tortát a sütőbe tolom és 50-60 perc alatt megsütöm. Akkor jó, amikor a közepe még remegős. Nyitott sütőajtónál hagyom kihűlni, majd éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap lehet fogyasztani és 2-3 napig eláll.

A részletek a licittel kapcsolatban:

Újra szeptember, reméljük, az iskolakezdés nehézségein mindenki túljutott, és alig várja, hogy rengeteg finomsággal segíthessünk most ősszel is gyerekeknek.

1) Kik?
A Segítsüti történetének legnagyobb létszámú csapata jön: 30 gasztroblogger anyuka készül 30 édességgel, ez azt is jelenti egyben, hogy az őszi törzsgárdát nagy örömünkre több új résztvevő is kiegészíti. Az akció adminisztrációját – beszerzések, pénzügyi elszámolás – szokás szerint a Sose Közhasznú Alapítvány intézi.
2) Mikor?
Az időpont a már ismert: 2012. szeptember 17-én, hétfőn fognak megjelenni a sütis bejegyzések  a Segítsüti logójával kísérve az egyes blogokban, és kerülnek fel ide, majd egyidejűleg ide a licitálós menü alá, és kezdődhet rájuk rögtön a licit. Ezután három napon át zajlik az árverés, amely 2012. szeptember 20-án csütörtökön 16:00-kor zárul. Az egyeztetéseket követően majd minden egyes nyertesnek vele egyeztetve értelemszerűen frissen újrasütik a nyereményét, és eljuttatják neki.
3) Kit támogatunk?
Az Őrzők Közhasznú Alapítvány segítségével a SOTE Tűzoltó Utcai Gyermekklinikáján kezelt daganatos vagy leukémiás gyermekek számára felújítandó Intenzív Osztályára szeretnénk egy speciális intenzív gyermekágyat vásárolni a befolyt támogatási összegből.
4) Hogyan?
a) Magánszemélyeknek
Minden tepsi sütemény kikiáltási ára továbbra is 1.000 forint lesz. A liciteket a Sütiárverés menüpont alatt lehet majd megtenni, ehhez pedig egy egyszerű regisztráció (név, e-mail cím) szükséges. Aki már korábban regisztrált az oldalra, ezt már nem kell ismét megtennie, ha netán a jelszavát elfelejtette, ez orvosolható a belépési oldalon. A nyertes az lesz, aki a legmagasabb összeget ajánlja adott süteményért szeptember 20-án 16:00-ig. Most is megtartjuk a “vigaszág” lehetőségét, ha van olyan gasztroblogger, aki a második (vagy többedik) helyezettnek is vállalja a sütemény ismételt megsütését, és a második (többedik) helyezett is vállalja az általa felajánlott licitösszeg kifizetését, a sütemény nyertesének hozzájárulásával. Most is az egyes felajánlókra és a bloggerekre lesz bízva, hogy létrejönnek-e ilyen  vigaszágas egyezségek. Ezután a nyertes/vigaszágas átutalja a vállalt összeget, a bloggerrel egyeztet az átadás-átvételről. 27 sütemény kerül ebbe a részbe.
b) Cégeknek
Céges támogatóink számára külön licitálási lehetőséget biztosítunk a Céges licit menüpont alatt, az árverésben való részvételhez szintén regisztráció (név, e-mail cím) szükséges. Három céges sütemény lesz, mégpedig most először olyanok, amelyek csak itt szerepelnek, 25.000 Ft-os kikiáltási árral. A nyertesek azok lesznek, akik a legmagasabb összeget ajánlják értük szeptember 20-án 16:00-ig. Ha a sütisütők vállalják, akár itt is lehetséges vigaszág. Ha esetleg magánszemélynek valamelyik itteni süteményre fáj a foga és vállalja a magasabb összeget, ebbe az irányba nyitott a licitálás.
5) Licit utáni támogatási lehetőségek
A licit utáni korlátozott számú ajándéktárgy-vásárlási lehetőség most is meglesz, szeptember 21-től a Megrendelés menüpont alatt nyílik ez. Az ajándéktárgyak vételára (a beszerzési költség feletti résszel) szintén a támogatási összeget növeli, ezt mindegyiknél feltüntetjük majd. Nagy szomorúsággal bár, de kénytelenek vagyunk elköszönni a Segítfüzettől, mivel tavasszal az elektronikus változat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a nyomdaköltség pedig továbbra sem tenné rentábilissá a kiadványt.
Várunk minden segítő szándékú embert a Segítsüti akció licitjeire és utána ajándéktárgyaira, hogy a süti most is sokat segíthessen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 hozzászólás ide: Segítsüti 2012 ősz

  1. zsanettrp hozzászólása:

    Szia, nagyon tetszik nekünk a tortád! Mennyire bírná a postázást? Vagy esetleg Pécs közelében vagy? :)

  2. Niki hozzászólása:

    Szia

    Nagyon tetszik a recepted. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi olvasztott vajat kell hozzá kevernem a darált kekszhez?

  3. Ibi hozzászólása:

    tetszik a blogod. feliratkoztam. http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/ puszillak.

  4. Reni hozzászólása:

    Köszsönöm szépen ezt a csodás receptet, nem tudok betelni vele, épp az utolsó szeletet eszem… Kicsit variáltam rajta, cukor helyett mézzel készítettem, a kekszem pedig zabos-kakaós benne, és persze az arányokat is növelni kellett, mert csak 26-os formám van. Sajnos nem lett olyan szép, mint itt a képen, de az íze kárpótolt bennünket :)

    Még egyszer köszönöm, végre megtaláltam az ünnepi tortát, amit bármilyen alkalomra szerettel készíthetek.

    Üdv Németországból és még sok ilyen jó receptet.

    u.i.: kuszkusz saláta is a kedvencünk lett.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.