Dining Guide Street Food Show

Idén is lesz Dining Guide Food Show és lesz Blogkóstoló is szeptember 7. és 9. között a Hold utcai Vásárcsarnok emeletén. Nagyon tetszik a helyszín, gyönyörű ez a piac és a koncepció is pont odaillő: Streetfood, így a neve is ez lett a rendezvénynek, Dining Guide Street Food Show
Az elmúlt két Blogkóstolón főszervezőként vettem részt, előtte hónapokig folytak az egyeztetések helyszínről, létszámról, anyaghányadokról, design-ról, egészségügyi kiskönyvekről és rengeteg minden egyébről.
Mindkét alkalommal nagyon-nagyon izgultam, hogy minden összeálljon és jól sikerüljön a rendezvény. Idén bloggerként megyek és megint borzalmasan izgulok,mert a pultnak ezen az oldalán még sosem álltam így nagy nyilvánosság előtt.

A blogger résztvevők hármas csapatokban, 3 óránként váltják majd egymást a 3 nap alatt.
Az ételeket fogásonként és 3 fogásos menübe rendezve is lehet majd kóstolni.

A Blogkóstolóval párhuzamosan és a 3 nap alatt folyamatosan kóstolható lesz a hazai streetfood képviselőinek bőséges választéka: hamburger, gyros, kínai, lángos, sonka, fagyi és rengeteg minden más is.

A részletes programról, a bloggerek időbeosztásáról és a további résztvevőkről itt található bővebb információ.
Limarával és Loriennel szeptember 8-án 18.00-21.00-ig várunk mindenkit szeretettel.
A belépés ingyenes!

A trióból én az előételt készítem, már ha a szendvicset előételnek tekintjük. Jelen esetben mindenképpen.

Citromos sült malactarjás bagett szilva chutney-val

Hozzávalók 4 személyre:
A sült malactarjához
:

  • kb. 1 kg csontos malactarja (ebből kb. 20-25 dekányi megy a szendvicsekbe majd)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 evőkanál kacsazsír
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • fél dl száraz fehérbor

A szendvicshez:

  • 2 db 200 grammos bagett
  • 50 gramm vegyes zöldsaláta
  • 1 nagyobb sárgarépa reszelve
  • 100 gramm axi’s szilva chutney

A sülthús elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítem 150 fokra.
  2. A húst megmosom, leszárítom, alaposan bekenem a sóval, frissen őrölt borssal és a reszelt citromhéjjal.
  3. A zúzott fokhagymát összekeverem a napraforgóolajjal és ezzel is bedörzsölöm a húst mindenhol.
  4. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztom a kacsazsírt, a hús mindkét oldalát 2-3 perc alatt átpirítom, hogy kérgesedjen, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
  5. A hagymát felszeletelem és egy nagyobb hőálló tál aljára szórom, ráfektetem a húst.
  6. Aláöntöm a hús szaftját, a fehérbort és még körülbelül ugyanannyi vizet, lefedem és 2,5-3 órán keresztül sütöm, néha meglocsolom a saját levével.
  7. Ha megpuhult, leveszem róla a fedőt/fóliát és szép pirosra sütöm.
  8. Kiveszem a sütőből, hagyom teljesen kihűlni, majd hűtőbe teszem tálalásig. Szeletelni könnyebb, ha már a hűtőben jó pár órát állt, legjobb, ha előző nap készül.

A szendvics összeállítása:

  1. A húst kiveszem a hűtőből és hajszálvékony szeletekre vágom (lehet szeletelőgéppel is)
  2. A 2 bagettet elfelezem, a 4 fél darabot kettévágom, az alját vékonyan megkenem a hús kisült zsírjával, telepakolom a hússzeletekkel, rákanalazom a szilva chutneyt, a tetejére pedig salátát és reszelt répát halmozok, végül jöhet a bagett teteje.

Gyertek és kóstoljátok meg a Blogkóstolón, várok mindenkit szeretettel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.