Zöldsárga saláta

Legszívesebben minden nap piacra járnék, annyira elragadnak ilyenkor a színek. Így készült ez a kuszkusz saláta is, színkódok szerint. Először megláttam a sárga és zöld-fehér mintás cukkinit. Utána a következő árusnál a narancssárga koktélparadicsomot vettem meg. Ez így már önmagában is elég lett volna a salátához, de a harmadik helyen a mélyzöld zöldbabot nem tudtam otthagyni.

Zöldsárga kuszkusz saláta

Recept 4-6 személyre

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb darab cukkini
  • 1 csomag újhagyma
  • 150 gramm francia zöldbab
  • 15-20 szem koktélparadicsom
  • 1 csésze kuszkusz
  • 5-6 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor menta
  • só, bors
  • opcionális: chilipehely, pirított fenyőmag vagy napraforgómag

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A cukkinit egyforma méretűre kockázom, az újhagymát felkarikázom. A tepsire helyezem, meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom és kb. 20 perc alatt szép barnára sütöm, utolsó 5-10 percben grillezem.
  2. Közben elkészítem a kuszkuszt: egy üvegtálba öntöm a csészényi kuszkuszt és ráöntök annyi sós forrós vizet, hogy pont ellepje. Lefedve 10 percig állni hagyom, majd villával átkeverem, hogy pergős legyen.
  3. A zöldbab végeit levágom, megmosom, félbe vágom a hosszabb darabokat. Lobogó, sós vízben 4-5 percig blansírozom, majd azonnal jeges hideg vízzel leöblítem (megállítja a főzést).
  4. A paradicsomokat is megmosom, félbevágom. A mentát felaprítom.
  5. Amikor kihűlt a cukkini és a kuszkusz, egy nagyobb salátástálban minden hozzávalót összekeverek. A maradék olívaolajba beleöntöm a citrom kifacsart levét, sózom és meglocsolom vele a salátát. Ha nem gyerekeknek készítem, akkor teszek bele kevés őrölt csilipelyhet is.
    Pirított fenyőmag vagy napraforgómag sem rontja el…
    Jót tesz neki, ha pár órát a hűtőben van.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.