Citromos-csilis sárgarépasaláta

Rém egyszerűen elkészíthető saláta. Klasszikus hármas: édes répa, savanyú citrom, csípős csili. Sült füstölt csülökkel és grillcsirkével ettük, de simán el tudom képzelni szendvicsbe is.


Hozzávalók:

  • 5 db közepes sárgarépa
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tk. csilipehely vagy piri piri fűszer (én most utóbbit használtam, ez is jó csípős)
  • 1 marék pörkölt, apróra tört (sótlan) mogyoró
  • fél csomag friss koriander
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A répát lereszelem, az olívaolajat, citromhéjat, citromlevet összekeverem. A koriandert apróra vágom.
  2. Egy salátástálban összekeverem a répát a citromos olajjal, beleforgatom a mogyorót, a koriandert, sózom, borsozom ízlés szerint.
  3. Fogyasztás előtt pár órára  hűtőbe teszem. Hűtőben légmentes dobozban akár több napig is eláll.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>