Miért nem frissül a blog, avagy a szendvicsgyáros lány élete mostanában

Szegény blogom. Annyira hiányzik. Lassan már egy éve, hogy szinte egyáltalán nincs időm aktívan foglalkozni vele.

Tavaly ilyenkor kezdődött egy féléves, izgalmas, kihívásokkal, őrült tempóval, fáradtsággal, szorongással, izgalommal, büszkeséggel teli munkával. Ez volt a Dining Guide Food Show. Annyi időt, energiát és összpontosítást igényelt, hogy nem hogy főzni vagy fotózni nem volt időm, inkább kis túlzással örültem ha megismerem a saját gyerekeimet és időben odaérek az iskolai ünnepségekre amik abban az időszakban voltak. A nyár nagyjából eltelt úgy, hogy pótoltam az adminisztratív és egyéb lemaradásokat. Abból is éreztem, hogy teljes rekreációra van szükségem, hogy a nyaralás tervezésekor eszembe sem jutott egy szokásos aktív, kirándulásokkal tűzdelt utazáson gondolkodni. Semmi másra nem vágytam, mint egy hét folyamatos alvásra.  A Brac-i szigettűz ezt majdnem meghiúsította (előző nap kezdett lángolni a sziget azon része, ahol a szállásunk volt, amikor indultunk), de végül elindultunk és jól tettük, nagyon jó volt. Pont olyan, amire számítottam. Semmit nem csináltunk csak pihentünk.

Szóval sok szempontból tanulságos első félév után ősszel megkezdődött egy újabb izgalmas fejezet az életemben, amit úgy neveztünk el: Delibaba Szendvicsműhely.

Arculat: Révész Kata, Lőrincz Anna
 

A szendvicsműhely alapfilozófiája, hogy minden szendvicsünkben egy vagy inkább több magyar kistermelő által előállított termék van. Tehát folyamatosan keressük a helyi, szezonális, minőségi és egészséges alapanyagokat és ezekből próbálunk olyan egyedülálló választékot kialakítani, ami vonzó lehet mindenkinek aki irodában dolgozik és dél körül megéhezik.

3 hónap intenzív előkészítés után, ami többek között konyhakereséssel és berendezéssel, engedélyeztetéssel, beszerzéssel, az arculat és weboldal kialakításával telt, decemberben végre elindultunk.
Elindultunk és ilyen szendvicseket készítünk:

Sülthúsos
Tonne kenyér, sült sertéstarja, szilva chutney (axi’s kitchen), koriander, Babakert vegyes rügysaláta

 

Sütőtökös
Déryné rozsbagett, chilivel grillezett sütőtök, őrségi tökmagolaj (Batha-porta), krémsajt, Babakert rukkola

Sajtos
Déryné bagett, Nemesbugaci natúr érlelt tehénsajt, Delibaba napraforgómagkrém, Bioverzum lucerna-zsázsa csíra

Vadasos
Tonne kenyér, főtt marhafartő, blansírozott fehérrépa, sárgarépa, szárzeller, Delibaba vadasmártás

Pisztrángos
Déryné molnárka, füstölt pisztráng, narancsos-tejszínes tormakrém, Bioverzum lucerna-zsázsa csíraSzendvicsfotók: Nagy Balázs
 

Szívet melengető visszajelzéseket kapunk a koncepcióval és a minőséggel kapcsolatban is, ez lelkesít és lelkesített decemberben is amikor megszólalt az óra 04.30-kor, mert kelni kellett, hogy 06.00-ra beérjek a konyhába. Január óta már nem járok hajnalban ez hatalmas megváltás számomra, egyszerűen képtelen vagyok az ennyire korai hajnali kelésre.

Így aztán a második félév sem arról szólt, hogy én otthon ráérősen finomakat főztem és jókat fotóztam. Ez most egy ilyen időszak, optimistán azt gondolom, hogy idén több bejegyzés születik majd, mint 2011-ben. Arra biztosan számíthattok, hogy néhány választékból kifutó szendvics receptjét megosztom majd!

Kövessétek Delibabát a Facebook-on, most épp saláták bevezetésére készülünk!

Rendelni egyelőre e-mailen keresztül lehet (dolgozunk az online rendelésen), de 2 futárunk már elég jól kialakított menetrend szerint járja a várost és fix, előre megbeszélt napokon délelőtt megérkezik egy teli szendvicses kosárkával az irodákba, így még rendelni sem kell, házhoz megyünk!
Ha szívesen megkóstolnátok a szendvicseket írjatok nekem és megbeszéljük mikor tudunk felétek járni!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.