Best of summer

Csodás nyár volt. Annak ellenére is ezt mondom, hogy kevésbé szólt az itthoni konyhai alkotásokról. Egyszerűen most nem úgy jött ki a lépés. Volt helyette sok más, amitől izgalmas és szép lett. Rangsor nincs, a sorrend inkább időrendi.

Júliusban négynapos gasztrotúrán vettem részt Grazban és Stájerország déli részén. Lenyűgöző és példaértékű amit ebben a régióban az osztrákok a helyi gasztronómiai területén véghez vittek.

Graz belvárosa már-már mediterrán hangulatú, tele kávézókkal, éttermekkel és hangulatos borbárokkal.

Az étterem a hotelben, ahol megszálltunk.

Graz a piacok városa, a belvárosi termelői piacon szigorúan csak a helyi kistermelők portékái kaphatóak.

Schilcher rosé a stájer borút egyik borászatában.

Grazról és Stájerországról még hamarosan jön egy önálló bejegyzés is egy jó kis desszert recepttel, amit az aiola étterem főzőtanfolyamán tanultunk: málnás túrótortácskák tejszínfagylalttal.

* * *

Késő esti grillezés Badacsonytördemicen, csodás panorámával, teliholddal, gyerekekkel, barátokkal, borral.

* * *

A Káli medence egy júliusi szombat reggelen, aratás előtt.

* * *

Ez egy jó hétvége volt, másnap Quimby koncert Badacsonyban a Laposa Dal- és Borfesztiválon.

Ezzel a koncerttel sikerült Vandát is Quimby és Kiss Tibi rajongóvá tenni: “Mama, az énekesnek nagyon jó a hangja és tök jó izmos is!”

* * *

Egy rozéfröccs a csodálatos panorámájú Istvándy Pincészetben, Káptalantótiban.

* * *

Zánkai őszibarack, a legfinomabb, amit idén ettünk. Citromos baracklekvár készült belőle.

* * *

Brac. Az indulásunk napján még az is bizonytalan volt, hogy elindulhatunk-e, tűz tombolt a szigeten, pont annál a településnél, ahol a szállásunk volt. Mire odaértünk szerencsére eloltották, de nagyon szomorú látvány volt a leégett domboldalak mellett autózni. Ettől eltekintve a nyaralás pont olyan volt amire vágytam: napsütés, türkizkék tenger, olvasás, alvás, nevetés, kerti grill.

* * *

A Panyolafeszten házigazdánk, Zsuzsa kapros tejfölös lángosa.

* * *

Néha azért piacon is voltam.

* * *

Aperol spritz. A grazi túrán szoros barátságot kötöttünk.

 * * *

És hogy ne maradjunk “recept” nélkül, leírom mi hogy isszuk az Aperol Spritz-et.

1 egység Aperolt és 2 egység Proseccot öntök a jégkockákra, felöntöm egy kis szódával és 1-2 narancsszeletet adok hozzá.

Az egyik helyen (a fotón) olajbogyót is raktak bele, ez nekem nem jött be.

* * *

Nektek hogy telt  a nyár?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Egy hozzászólás ide: Best of summer

  1. Zita hozzászólása:

    Húúú, nagyon jó kis nyarad volt! Az enyém nem volt ennyire eseménydús. A fénypont mindenképpen a londoni gasztroblogger konferencia volt, meg az új fényképezőgép – most ő volt az idei nyaralásunk! 😉

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.