>Múlt héten megérkezett a márciusi bon appétit magazin, a borítóján ezzel a gyönyörűséggel. Azonnal ki kellett próbálni. Borzalmasan finom.
Négy éve fizetek elő különböző külföldi gasztromagazinokra és néha, amikor vendégek járnak nálunk – látva az itt-ott kupacban heverő újsághalmokat – megkérdezik minek ennyi, amikor minden recept ami a magazinokban szerepel fent van a neten is. Igen, ez így van, ennek ellenére nekem a nyomtatott, kézbefogható, lapozgatható újságok sokkal többet nyújtanak az online receptgyűjteményeknél. Kivenni a postaládából, kicsomagolni a zacskóból és izgatottan átlapozni a legújabb számot, ez már önmagában is egy rituálé. Aztán jön a következő fázis, amikor kicsit több időm van újra átlapozom, kiválogatom a szimpatikus recepteket (néha még meg is jelölöm különböző színű post-it-ekkel, amit egy ideje abbahagytam mert már nem tudtam követni mit miért jelöltem…) és megcsodálom a gyönyörű fotókat, amik így nyomtatásban mindig sokkal szebbek, mint a monitoron. Volt egy időszak, hogy négyféle magazin is érkezett egy hónapban, mára már önmérsékletet gyakorolok és csak egy előfizetésem van.
Hozzávalók egy 20×20 cm fém tepsihez (1 csésze = 250 ml)
- 150 gr vaj
- 1 1/4 csésze cukor
- 3/4 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. vaníliakivonat
- 2 ek. víz
- 1/4 tk. só
- 2 tojás
- 1/3 csésze + 1 ek. finomliszt
- 1 csésze mogyoró (az eredeti recept diót ír)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 160 fokra. A tepsit kibélelem sütőpapírral
- Egy lábosban (ami nem fog leégni!) közepes lángon megolvasztom a vajat és folyamatos kevergetés közben addig forralom, amíg már nem habzik és az alja kezd megbarnulni.
- Lehúzom a tűzről, fokozatosan hozzáadom a cukrot, kakaót, vizet, sót, vaníliakivonatot és habverővel simára keverem.
- 5 percig hűtöm, majd egyesével hozzákeverem a tojásokat. Addig keverem határozott mozdulatokkal, amíg ki nem fényesedik.
- Ekkor jöhet bele kisebb adagokban a liszt, majd végül a mogyoró
- A tepsibe öntöm és 25 perc alatt megsütöm. Nem kell, hogy a fogpiszkáló tisztán jöjjön ki belőle, picit lehet még ragacsos, ekkor jó a brownie.
- Rácson hagyom kihűlni.

>Tényleg nagyon ínycsiklandó!
>Imádom az ilyen sütiket! Azt viszont azonnal áruld el, honnan van 20x20as tepsid. Az összes idétlen angol recept ilyet követel, itthon meg nem kapni
>Niki, szerintem Tescoban kapsz, fehér porcelán.