Mogyorós brownie barnított vajjal

>Múlt héten megérkezett a márciusi bon appétit magazin, a borítóján ezzel a gyönyörűséggel. Azonnal ki kellett próbálni. Borzalmasan finom.
Négy éve fizetek elő különböző külföldi gasztromagazinokra és néha, amikor vendégek járnak nálunk – látva az itt-ott kupacban heverő újsághalmokat – megkérdezik minek ennyi, amikor minden recept ami a magazinokban szerepel fent van a neten is. Igen, ez így van, ennek ellenére nekem a nyomtatott, kézbefogható, lapozgatható újságok sokkal többet nyújtanak az online receptgyűjteményeknél. Kivenni a postaládából, kicsomagolni a zacskóból és izgatottan átlapozni a legújabb számot, ez már önmagában is egy rituálé. Aztán jön a következő fázis, amikor kicsit több időm van újra átlapozom, kiválogatom a szimpatikus recepteket (néha még meg is jelölöm különböző színű post-it-ekkel, amit egy ideje abbahagytam mert már nem tudtam követni mit miért jelöltem…) és megcsodálom a gyönyörű fotókat, amik így nyomtatásban mindig sokkal szebbek, mint a monitoron. Volt egy időszak, hogy négyféle magazin is érkezett egy hónapban, mára már önmérsékletet gyakorolok és csak egy előfizetésem van.

Mogyorós brownie barnított vajjal

Hozzávalók egy 20×20 cm fém tepsihez (1 csésze = 250 ml)

  • 150 gr vaj
  • 1 1/4 csésze cukor
  • 3/4 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. víz
  • 1/4 tk. só
  • 2 tojás
  • 1/3 csésze + 1 ek. finomliszt
  • 1 csésze mogyoró (az eredeti recept diót ír)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 160 fokra. A tepsit kibélelem sütőpapírral
  2. Egy lábosban (ami nem fog leégni!) közepes lángon megolvasztom a vajat és folyamatos kevergetés közben addig forralom, amíg már nem habzik és az alja kezd megbarnulni.
  3. Lehúzom a tűzről, fokozatosan hozzáadom a cukrot, kakaót, vizet, sót, vaníliakivonatot és habverővel simára keverem.
  4. 5 percig hűtöm, majd egyesével hozzákeverem a tojásokat. Addig keverem határozott mozdulatokkal, amíg ki nem fényesedik.
  5. Ekkor jöhet bele kisebb adagokban a liszt, majd végül a mogyoró
  6. A tepsibe öntöm és 25 perc alatt megsütöm. Nem kell, hogy a fogpiszkáló tisztán jöjjön ki belőle, picit lehet még ragacsos, ekkor jó a brownie.
  7. Rácson hagyom kihűlni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 hozzászólás ide: Mogyorós brownie barnított vajjal

  1. Marmalade hozzászólása:

    >Tényleg nagyon ínycsiklandó!

  2. Sajtkukac hozzászólása:

    >Imádom az ilyen sütiket! Azt viszont azonnal áruld el, honnan van 20x20as tepsid. Az összes idétlen angol recept ilyet követel, itthon meg nem kapni :-)

  3. axi's kitchen hozzászólása:

    >Niki, szerintem Tescoban kapsz, fehér porcelán.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.