Kakukkfüves fokhagymás malacsült

>Nem mondom, hogy gyorsan összedobható, mert több órán keresztül sül a sütőben, ezért ez inkább egy kellemes hétvégi ebéd vagy vacsoraétel.
Mostanában többször ettünk malachúst, csak jól befűszerezem, betolom a sütőbe sok hagymával és zöldséggel (mikor mi van otthon), néha locsolgatom és pár óra alatt omlósra és puhára sül. Gyerekek is imádják, nem is kell ennél több!
Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg csontos, bőrös malachús (pl. comb)
  • 6-8 gerezd zúzott fokhagyma
  • pár evőkanál olaj
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • só, bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 150 fokra.
  2. A húst megmosom, leszárítom, a bőrét beirdalom és alaposan bekenem sóval, frissen őrölt borssal.
  3. A zúzott fokhagymát összekeverem kevés olajjal és ezzel is bedörzsölöm a húst mindenhol.
  4. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítek, a hús minden oldalát 2-3 perc alatt átpirítom, hogy kérgesedjen, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
  5. A hagymát felszeletelem és egy nagyobb hőálló tál aljára szórom, ráfektetem a húst beleteszem a kakukkfüvet is.
  6. Aláöntöm a hús szaftját, a fehérbort és még körülbelül ugyanannyi vizet, lefedem és bőrös felével felfelé 3 órán keresztül sütöm, néha meglocsolom.
  7. Ha megpuhult leveszem róla a fedőt/fóliát és a bőrét szép pirosra sütöm.
  8. Kiveszem a sütőből és alufóliával letakarva 15-20 percet pihentetem, utána szeletelem.
    Sütöttem volna még egy picit pirosabbra, de éhes volt a csapat…

Sütőben sült burgonyával és almás párolt káposztával tálalom. (Köszi a káposztát Mami, pont jól jött hozzá!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.