Karácsonyi keksz csere-bere

>Doki pár hete feldobta az ötletet, akinek van kedve, csatlakozzon a karácsonyi sütipartihoz.
Ez külföldön már régi hagyomány, több helyen is olvastam azóta róla, itt például hosszan és minden részletre kiterjedően adnak tanácsot a sütiparti megszervezéséhez. Aki kedvet kap hozzá, még mindig nem késő, szervezzétek meg, megéri!
Nagyon tetszett nekem ez a dolog, két okból is, egyrészt a tény, hogy a buli után egy csomó finom keksszel térek majd haza, már önmagában szuper. Ami viszont még inkább fellelkesített, hogy biztos voltam benne, nagyon jól fogunk szórakozni a többiekkel és végre személyesen is megismerhetem azokat, akikkel eddig még nem találkoztam. Előre egyeztettük, hogy ki mivel készül, így biztos volt, hogy nem lesz két egyforma süti.
Minden reményem valóra vált, a kekszek egytől-egyig isteniek, a hangulat remek volt, teáztunk, csevegtünk és minden finomságot végigkóstoltunk.

Doki diós és csokis-citromos-gyömbéres kekszeket hozott, Sajtkukac mandulás rudacskákat , Lila Füge sárgabarackos-mandulás kekszet , Kicsi Vú aszalt áfonyás-csokis-mogyorós cantuccinit ,
Zizi pedig a sós vonalon erősített sajtos-mákos kekszeivel.
Én gyömbéres kekszekkel készültem “sima”, aszalt meggyes és csokis változatban, amihez alma chutneyt és kardamomos citromos sárgarépalekvárt vittem.
A buli annyira jól sikerült, hogy már szervezzük a húsvéti folytatást.

Gyömbéres keksz
(a fotón alul a mandulás rudacska mellett jobbra)

Hozzávalók:

  • 5 ml vaj
  • 125 ml cukor
  • 50 ml melasz
  • 50 ml tejszín
  • 375 ml liszt (lehet zabpehelyliszt)
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér

Elkészítés:

  1. Habosra keverem a vajat a cukorral, majd hozzáadom a melaszt és a tejszínt.
  2. Kis adagokban a liszt, szódabikarbóna és a fűszerek keverékét is beledolgozom a krémbe.
  3. Egy nagy tálban átgyúrom, betakarom fóliával és 1 órára a hűtőbe teszem.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire halmozok belőle kiskanálnyi adagokat és 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt szép barnára sütöm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.