>Folyton bajban voltam honnan szerezzek be otthonra pitát. A nagyobb boltokban kapható zacskós változatokat nem szeretem, nincs jó íze, ha megtöltöm folyton kiszakad, ráadásul tele vannak mindenféle tartósítóval. A körúti töröknél finom, de nem lyukas a belseje és nem tölthető.
Jelentem emiatt nem lesz több álmatlan éjszakám, – örök hálám Limarának – megtaláltam a tökéletes receptet a házi pita elkészítéséhez. Egyszerű és működik!
Annyira látványos miközben sül és felfújódik, hogy ott álltunk a sütő előtt az első adagnál és figyeltük mi történik a lepényekkel odabent. Mindegyik szépen szétvált, amikor kettévágtam ott volt benne a zseb, tölthető, bármivel.
Most joghurtos-szójaszószos csirkecsíkokkal, rukkolával, zöldségekkel és tahinivel elkevert joghurttal töltöttük. Felnőtteknek volt még hozzá házi édes csililekvár is.
Hozzávalók 8 darabhoz:
3 dl langyos víz
2 tk. só
2 ek. olívaolaj
50 dkg liszt
1 tk. cukor
10 g száraz élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat a kenyérsütőgép dagasztó programjával dagasztottam meg, de a robotgép dagasztókarjával is kiválóan működik. Kivettem a dagasztótálból és áttettem egy nagyobb tálba, konyharuhával lefedve 1 óra alatt hagytam duplájára kelni. Ezután 8 egyforma darabba vágtam, gömbölyítettem őket, és hagytam 5-10 percig pihenni. Sodrófával 2-3 mm vastag, kerek formákat nyújtottam belőlük és konyharuhával letakarva hagytam 30 percig pihenni. 220 fokra előmelegített sütőben, a sütő rácsán sütöttem meg, kb. 5-6 perc sütés kell nekik.
Ami nem fogy el, mélyhűtőbe teszem és amikor szükség van rá, fagyosan beteszem a sütőbe pár percre, amíg átmelegszik. Szinte finomabb lesz, mint frissen

>Gyönyörűek! A piták is, a fotók is!:)
>Köszi Limara, könnyű dolgom voltm szuper jó volt az alaprecept
És ha tudnád, hogy teljes Limara hétvégénk volt, vasárnap reggelre a gyors croissant-odat sütöttem, fotóra esélyem sem volt, úgyhogy legközelebb nem felezem a receptet :-))
>Szuper!:))
>Nagyon guszta kis piták:)
>Köszönöm
nagyon ügyes vagy.
Gratulálok!
Szívből!
Mániákusan gyűjtöm a recepteket, s nagyon szeretek főzni is. Ezt az oldalt csak MOST fedeztem fel.
Nagyon kérem a Szerkesztőket, ha lehetne úgy megcsinálni az oldalt, hogy mindenkinek saját jelszóval belépéssel, SAJÁT SZAKÁCSKÖNYVE lehetne. Úgy, mint a http://www.nosalty.hu-n.
Valamint a recepteket ki is nyomtathatnám. Már a bevásárlásnál is nagy segítség, s ha ízlik, miért ne adhatnám tovább – így az oldalt is ajánlva! – a barátaimnak?! Megköszönném a munkájukat! Minden jót kívánva, s remélve, hátha… hátha… Akkor itt is gyűjtögethetném a csodákat!
Ezt a pitát holnap elkészítem, de én párolt káposztával töltöm majd meg. Biztosan különlegesen jó lesz az íze!

Alig várom a holnapot!
azt hogy kell csinálni, hogy belül lyukas legyen?
Ida, nem “kell csinálni” :-), sülés közben szétválik és fel is fog púposodni szépen.