Pitát sütni jó!

>Folyton bajban voltam honnan szerezzek be otthonra pitát. A nagyobb boltokban kapható zacskós változatokat nem szeretem, nincs jó íze, ha megtöltöm folyton kiszakad, ráadásul tele vannak mindenféle tartósítóval. A körúti töröknél finom, de nem lyukas a belseje és nem tölthető.
Jelentem emiatt nem lesz több álmatlan éjszakám, – örök hálám Limarának – megtaláltam a tökéletes receptet a házi pita elkészítéséhez. Egyszerű és működik!
Annyira látványos miközben sül és felfújódik, hogy ott álltunk a sütő előtt az első adagnál és figyeltük mi történik a lepényekkel odabent.
Mindegyik szépen szétvált, amikor kettévágtam ott volt benne a zseb, tölthető, bármivel.


Most joghurtos-szójaszószos csirkecsíkokkal, rukkolával, zöldségekkel és tahinivel elkevert joghurttal töltöttük. Felnőtteknek volt még hozzá házi édes csililekvár is.


Pita recept Limarától

Hozzávalók 8 darabhoz:
3 dl langyos víz

2 tk. só
2 ek. olívaolaj
50 dkg liszt
1 tk. cukor
10 g száraz élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat a kenyérsütőgép dagasztó programjával dagasztottam meg, de a robotgép dagasztókarjával is kiválóan működik. Kivettem a dagasztótálból és áttettem egy nagyobb tálba, konyharuhával lefedve 1 óra alatt hagytam duplájára kelni. Ezután 8 egyforma darabba vágtam, gömbölyítettem őket, és hagytam 5-10 percig pihenni. Sodrófával 2-3 mm vastag, kerek formákat nyújtottam belőlük és konyharuhával letakarva hagytam 30 percig pihenni. 220 fokra előmelegített sütőben, a sütő rácsán sütöttem meg, kb. 5-6 perc sütés kell nekik.


Ami nem fogy el, mélyhűtőbe teszem és amikor szükség van rá, fagyosan beteszem a sütőbe pár percre, amíg átmelegszik. Szinte finomabb lesz, mint frissen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 hozzászólás ide: Pitát sütni jó!

  1. Limara hozzászólása:

    >Gyönyörűek! A piták is, a fotók is!:)

  2. axi's kitchen hozzászólása:

    >Köszi Limara, könnyű dolgom voltm szuper jó volt az alaprecept :-) És ha tudnád, hogy teljes Limara hétvégénk volt, vasárnap reggelre a gyors croissant-odat sütöttem, fotóra esélyem sem volt, úgyhogy legközelebb nem felezem a receptet :-))

  3. Limara hozzászólása:

    >Szuper!:))

  4. családi tűzhely hozzászólása:

    >Nagyon guszta kis piták:)

  5. axi's kitchen hozzászólása:

    >Köszönöm :-)

  6. nagyon ügyes vagy hozzászólása:

    nagyon ügyes vagy.

  7. Georgina Bojana hozzászólása:

    Gratulálok!
    Szívből!
    Mániákusan gyűjtöm a recepteket, s nagyon szeretek főzni is. Ezt az oldalt csak MOST fedeztem fel.
    Nagyon kérem a Szerkesztőket, ha lehetne úgy megcsinálni az oldalt, hogy mindenkinek saját jelszóval belépéssel, SAJÁT SZAKÁCSKÖNYVE lehetne. Úgy, mint a http://www.nosalty.hu-n.
    Valamint a recepteket ki is nyomtathatnám. Már a bevásárlásnál is nagy segítség, s ha ízlik, miért ne adhatnám tovább – így az oldalt is ajánlva! – a barátaimnak?! Megköszönném a munkájukat! Minden jót kívánva, s remélve, hátha… hátha… Akkor itt is gyűjtögethetném a csodákat!

  8. Georgina Bojana hozzászólása:

    Ezt a pitát holnap elkészítem, de én párolt káposztával töltöm majd meg. Biztosan különlegesen jó lesz az íze!
    Alig várom a holnapot!
    :)

  9. Ó Ida hozzászólása:

    azt hogy kell csinálni, hogy belül lyukas legyen?

  10. axi's kitchen hozzászólása:

    Ida, nem “kell csinálni” :-), sülés közben szétválik és fel is fog púposodni szépen.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.