Körtés csokoládétorta

>Megint egy csokis torta, nem tehetek róla…
A kissé ropogósra sült szélét nagyon jól ellensúlyozza a puhára sült körte selymessége. A torta receptjét azért is szeretem, mert sokféleképpen lehet kísérletezni vele, narancslével és narancshéjjal például már egy más ízvilág. Kevés darált diót vagy mandulát is lehet a tésztához adni , de körte helyett mehet a szeder vagy áfonya is. Bárhogy készül, finom lesz, hiszen csokitorta :-)


Körtés csokoládétorta

Hozzávalók egy 23 cm-es kapcsos tortaformához:
100 g minimum 60%-os csokoládé kis darabokra törve
3 tojás
280 g kristálycukor
200 g puha vaj
25 g kakaópor
250 g finomliszt
1 zacskó sütőpor
4 közepes, puha körte
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kivajazom, sütőpapírral kibélelem a tortaformát.
2. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét és kihűtöm.
3. Egy tálban simára keverem a tojásokat a cukorral és a vajjal. Hozzáadom a felolvasztott csokoládét, a kakaóport, lisztet és a sütőport, simára keverem és a tortaformába öntöm.
4. Betolom a sütőbe és úgy 20 percig sütöm, amíg a teteje kicsit megkeményedik. Közben a körtéket félbevágom, meghámozom, magházukat kiszedem. Akkor rakom csak rá a körtéket a tortára, amikor a tészta teteje már kellően kemény, különben elsüllyednének a tésztában.
4. Összesen 50-55 perc kell a tortának, amíg megsül. Ha égni kezdene a teteje, letakarom sütőpapírral.
5. Tűpróba után kiveszem a sütőből, 10 percig hagyom a tortaformában, majd kiszedem belőle és így hűtöm ki.
Vaníliasodó erősen ajánlott mellé!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.