Gorgonzolás polenta grillezett zöldségekkel

>Régóta terveztem, csak most jött össze.
Első találkozásomat a polentával sikeresnek ítélem, biztos, hogy folytatása következik.
Már csak azért is, mert egy dilemmát még el kell oszlatnom a témával kapcsolatban:
– Kukoricaliszt vagy kukoricadara kell hozzá? – kérdeztem K-t a telefonban, mert persze rendesen, több helyen utánaolvastam, de a boltban a lisztek és darák között ácsorogva mégsem jutott eszembe.
– Dara- hangzott az egyértelmű válasz.
Hazaértem, bekapcsoltam a számítógépet és bár a legtöbb receptben kukoricadara volt a hozzávalók között, mégis vannak, akik kukoricaliszttel készítik. (így akkor már értem, miért nem emlékeztem pontosan a boltban)
Melyik az autentikus?

Gorgonzolás polenta grillezett zöldségekkel


Hozzávalók 4 személyre
A polentához
1,5 csésze kukoricadara (250 ml-es csésze)

6 csésze víz

5 dkg gorgonzola
A grillezett zöldséghez:
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
15 dkg sütőtök
2 db kápia paprika
2 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vörösborecet
só, bors


Elkészítés:
1. A polentához a vizet egy nagy lábosba teszem, sózom, felforralom és a kukoricadarát adagokban beleöntöm, közben habverővel folyamatosan keverem, hogy csomómentes maradjon. Alacsony lángon minimum 1 órán keresztül kell főzni. Most nem volt több időm, de ki fogom próbálni, hogy tényleg van-e különbség, ha 2-2,5 órán keresztül főzi az ember. Amikor kész, belekeverem a gorgonzolát és hagyom, hogy elolvadjon benne.
2. A sült zöldséghez mindent felvágok, a lilahagymát és a paprikát és a fokhagymát egy hőálló tálban meglocsolom az olíva olajjal, sózóm, borsozom és 200 fokos sütőben sütöm kb. 15 percig.
3. Hozzákeverem a sütőtököt és visszatolom a sütőbe.
4. Amikor már szépen kezdenek barnulni a zöldségek, meglocsolom a vörösborecettel és pár percig még grillfokozaton sütöm tovább.

Ha elkészült, a polentára halmozva tálalom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.