Upside-down torta szilvával és nektarinnal

>Szeretem ezt a kifejezést angolul, sokkal játékosabban hangzik számomra, mint a “fordított torta” kifejezés. A lényege, hogy amikor elkészül, ki kell borítani a tortaformából és ami alul sült, az kerül felülre. Többféle gyümölccsel is készülhet, szilvaszezon van, így szilvát raktam bele és még egy kis nektarint is.
Pofonegyszerű, gyors és nem is annyira különleges, inkább olyan tipikusan hétköznapi vacsorákhoz való sütemény, DE finom és ilyet is kell sütni!


Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:
200 g vaj
200 g barna cukor
4 tojás
225 g finomliszt
1 csomag sütőpor
50 g mogyoró mozsárban durvára törve
500 g magozott, félbevágott szilva (vagy fele-fele arányban szilva és nektarin)
Tálaláshoz: szilva vagy más piros gyümölcsből készült savanykásabb lekvár

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tortaforma aljába sütőpapírt rakok.
2. A vajat simára keverem a barna cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, utána a lisztet és a sütőport, majd a legvégén a mogyorót is.
3. A felezett szilvákat és a gerezdekre vágott nektarint szorosan egymás mellett lefektetem a tortaforma aljára.
4. Ráöntöm a tésztakeveréket és 55-60 perc alatt megsütöm a tortát. Tűpróba után kiveszem és hagyom a tortaformában kihűlni, majd óvatosan tálaló tányérra borítom.
5. Tálaláskor savanykás lekvárt adok hozzá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.