Rozmaringos fokhagymás kenyér

>Könnyű, húsmentes vacsorát készítettem: joghurtos padlizsánt és kapribogyós grillezett paprikát. Meleg pitát képzeltem mellé, amit a Vígszínházzal szembeni török étkezdében szoktam venni, de most épp nem volt itthon. Mivel emiatt nem akartam átkelni a Dunán, megsütöttem ezt a hihetetlenül finom rozmaringos fokhagymás kenyérlepényt, telitalálat volt.Levesekhez, salátákhoz vagy önmagában, jó minőségű extra szűz olívaolajjal is nagyon finom lehet. Már alig várom, hogy különféle változatokban kipróbáljam, olívabogyóval, paradicsommal, bazsalikommal, kakukkfűvel. A receptje nagyon egyszerű és akinek van dagasztókaros robotgépe még a gyúrást is megúszhatja.Hozzávalók egy nagy, lapos, villanytűzhelybe való tepsihez
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 zacskó szárazélesztő
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
4 dkg olvasztott vaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg reszelt Gouda sajt
pár szál friss rozmaring, leveleire szedve
Elkészítés:
1. A robotgépbe töltöm a lisztet, élesztőt és a sót, egy picit elkeverem a dagasztókarral.
2. 300 ml langyos vízzel elkeverem az olívaolajat és a mézet, beleöntöm a lisztes keverékbe és körülbelül 10 percig dagasztom, szép fényes, rugalmas állagú tésztát kell kapjunk. Ha ragadna egy kis lisztet adok hozzá.
3. Kiveszem a robotgéptől, lisztezett deszkán átgyúrom és tepsinagyságúra nyújtom a tésztát, majd átrakom a kilisztezett tepsibe.
4. Meglocsolom a vajjal, megszórom a zúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a rozmaringgal, majd letakarom egy olvasztott vajjal megkent fóliával.
5. 40 percig meleg helyen pihentetem/kelesztem.
6. 200 fokos sütőben 30 perc alatt ropogósra sütöm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 hozzászólás ide: Rozmaringos fokhagymás kenyér

  1. Zizi hozzászólása:

    >Hmmm, nagyon finom lehet! Épp az elmúlt hetekben néztem ki valami ehhez hasonló receptet. Biztos meg fogom sütni!!!

  2. Bianka hozzászólása:

    >Fenségesen néz ki

  3. Anonymous hozzászólása:

    >Nagyon gusztán néz ki. De biztos finom is mert amiben hagyma van az már eleve nem lehet rossz.El fogom készíteni hamarosan.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.