Erdeigyümölcsös sajttorta

>Málna, málna, málna. Napok óta készültem, hogy valamilyen hideg málnás desszertet készítsek. A sütés nélküli sajttorta tűnt a legjobbnak, gyors, finom és szép is. Viszont annyira csábító volt az áfonya és a szeder a piacon, nem bírtam ellenállni, így végül ezzel a a csodás trióval készült el a torta.Nem akartam a címet túlbonyolítani, így nem került bele, de van ám még ennek a sajttortának egy igazán kellemes összetevője. A sajtkrémbe olvasztott fehércsoki is kerül, ettől selymesebb, krémesebb, tartalmasabb is lesz az amúgy sem kalóriaszegény krém, de nagyon finom! Az csak a véletlen műve, hogy nekem pont málnás fehércsokim volt itthon.Hozzávalók egy 23 cm-es kapcsos tortaformához:
20 dkg darált keksz
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg fehér csokoládé
35 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
2 dl tejszín
1/2 tk vaníliakivonat
Málna, szeder, áfonya vegyesen, összesen kb. 20-25 dkg
Elkészítés:
1. A kekszet és az olvasztott vajat összekeverem és a tortaforma aljára nyomkodom, beteszem a hűtőbe amíg a krémet összeállítom.
2. Vízgőz felett egy kevés tejszínnel felolvasztom a csokoládét.
3. Habverővel elkeverem a porcukrot a maradék tejszínnel, hozzáadom a mascarponét, a vaníliakivonatot és a végén a kihűlt, felolvasztott csokit is, simára keverem.
4. A kekszalapra dobálok pár szem gyümölcsöt, annyit, hogy a szeletelésnél majd minden szeletbe jusson (a szebbeket a tetejére tartogatom), majd rásimítom a sajtkrémet és pár órára behűtöm. A tetejét csak szeletelés előtt díszítem a gyümölcsökkel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.