Gyömbéres, szójás tarjaszeletek (kuszkuszos csicseriborsó salátával)

>Nyaralás nem telhet el faszénen grillezés és szalonnasütés nélkül, tegnap nyáresti grillezés volt a program. Egész héten olyan ételeket próbálok készíteni, amivel minimalizálható a konyhában töltött idő, így jutottam a címben olvasható pároshoz.

Konyhában sürgölődés helyett az álmos-párás Káli medence megunhatatlan tájait járjuk:


Visszatérve a tarjához: 1 napot töltött a pácban, és hihetetlenül finom omlós lett. A friss gyömbért nagyon szeretem pácokban használni, legyen az sertés, csirke vagy
akár hal (mondjuk lazac). A gyerekek kedvéért chilit nem adtam a páchoz, utólag édes chiliszósszal erősítettünk rá.
Hozzávalók:
Fejenként 1-2 szelet tarja
5-6 evőkanál olaj
2 evőkanál light szójaszósz
1 ujjnyi friss gyömbér nagyon apróra vágva
2 tk. fűszerkeverék, amiben van koriander, őrölt római kömény, pirospaprika, őrölt bors is
Elkészítés
A páchoz minden összetevőt jól elkeverek, egy tálba bepácolom a hússzeleteket és legalább 6-8 órára beteszem a hűtőbe.
Faszénen szépen megsütjük.
Kész is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.