Nyár, grill, köret

>Grillezett padlizsán és cukkini, fokhagymás sült paradicsom, feta vagy kecskesajt, bazsalikom és sok-sok olívaolaj: ez az egyik kedvenc nyári köretem. Nem csak finom, de szép is. Olyan jól mutat, amikor elkészül és még csak ott várakozik az asztalon, amíg a húsok megsülnek a grillen.Végre a paradicsom is már édes és piros, ezt egyenesen egy alföldi – csólyospálosi – tanyáról hoztam, friss és zamatos. Ha nem grillezéshez készül, pirítóssal könnyű vacsorának is nagyon finom.Hozzávalók 4-6 személyre
1 padlizsán karikákra vágva
2 cukkini hosszában felszeletelve (én sajtszeletelővel szoktam igazán vékonyra vágni)
4-5 paradicsom nagyobb darabokra kockázva
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg feta vagy kecskesajt
1 csokor bazsalikom
extraszűz olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A padlizsán karikákat és a cukkini szeleteket grillserpenyőben szép csíkosra sütöm, enyhén sózom. Ahogy készül egyenesen a tálaló tálra helyezem.
A zúzott fokhagymát olívaolajon megfuttatom, rádobom a paradicsomdarabokat és csak addig pirítom, amíg pici színt kap, de még nem enged ki magából minden levet és nem esik össze. Ezt is a tálalótálra halmozom, a sült zöldségek tetejére. Megszórom a morzsolt fetával, a bazsalikommal és meglocsolom az olívaolajjal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 hozzászólás ide: Nyár, grill, köret

  1. Zizi hozzászólása:

    >Imádom az ilyen egyszerű, nyári zöldséges kajákat! :)

  2. Eszter hozzászólása:

    >más téma: Gratulálok, hogy bekerültél a Goldenblog listába :)

  3. axi's kitchen hozzászólása:

    >Köszönöm! Nekem is nagy meglepetés volt :-)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.