Nektarinos, ribizlis mascarponekrém

>Ez az a desszert, amit nem lehet elrontani, gyorsan elkészül, és mindenki imádni fogja!
Ha nem mascarponét tettem volna bele, akkor nevezhetném akár trifle-nek is, ami az angolok híres desszertje, de abban főzött krém van. Arra most nem volt idő, ez így is nagyszerű.
Lila Fügénél régebben láttam egy olyan változatot, amiben olvasztott fehércsokit kevert össze tejszínhabbal, nna, az még biztos, hogy nagyon finom.
A nektarin mellé még kívánkozott valamilyen savanykásabb gyümölcs, így jött a ribizli, ami a piros színével a látványhoz is szépen hozzáadott.
A leghosszabb művelet benne a gyümölcs feldarabolása, utána már csak némi önuralomra van szükség, amíg a hűtőben picit lehűl.

Hozzávalók 6-8 személyre:
4 nektarin feldarabolva
1 marék ribizli
250 g mascarpone
200 ml tejszín felverve
100 ml tejszín
porcukor
6 evőkanálnyi savanykás lekvár
pörkölt mogyoró
1 csomag babapiskóta (vagy még jobb, ha van saját sütésű piskótalap)

Elkészítés:
A babapiskótákat 3-4 darabra tördelem. A mascarponét elkeverem a 100 ml tejszínnel és ízlés szerint a porcukorral. Ha már elég laza a krém, akkor hozzákeverem a felvert tejszínhabot is.
A poharak aljára teszek 1 réteg piskótát, erre jön az 1-1 kanál lekvár, majd gyümölcs és a krém. Ezt még egyszer megismétlem, a tetejére gyümölcs kerül. Tálalás előtt megszórom a pörkölt, durvára aprított mogyoróval.
Meggyel, szederrel, málnával is készülhet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Egy hozzászólás ide: Nektarinos, ribizlis mascarponekrém

  1. Dekor es Mentha hozzászólása:

    >Annyira egyszerű, és annyira finomnak tűnik a leírás alapján, hogy nem is értem miért nem dobáltam össze idáig ilyen édességet nyaranta az aktuális gyümölcsökből. Köszönöm

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.