SEAFOOD!!

>Nagy-nagy örömömre hatalmas mennyiségű tengeri herkentyűhöz jutottam hozzá a múlt héten, így most elkezdődhet a kedvenc ételeink sorozatgyártása.
Bemelegítésként Zs örökkedvence készült:


Spaghetti Frutti di Mare

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tenger gyümölcsei (most fagyasztottból)
50 dkg spagetti
2 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika apróra vágva (én 1/2 teáskanál Piri piri fűszerkeveréket használtam)
6-8 db koktélparadicsom félbevágva vagy negyedelve
fél csokor petrezselyem felaprítva
só, bors
1 citrom
Elkészítés:
A tenger gyümölcseit kiolvasztom. Két lábosban felteszek vizet főni, egyet a spagettinek, egyet a tenger gyümölcseinek.
Amíg a tészta fő, 1-2 percre a lobogó vízbe dobom a tengeri herkenytűket, majd leszűröm. Egy serpenyőben az olívaolajon megfuttatom a fokhagymát (ne barnuljon meg, mert keserű lesz!), rádobom a chilit/piri pirit és mehet rá a tenger gyümölcsei. 1-2 percig forgatom, ha kész hozzáadom a paradicsomot és épp csak addig pirítom, amíg elkezd puhulni. Rászórom a petrezselymet. Közben a tésztát leszűrtem és a serpenyőben az egészet összeforgatom, ha kell még öntök rá egy kis olívaolajat és sózom, borsozom.
Citromgerezdekkel tálalom.
Az én drága, jól nevelt gyermekem azt mondta, az enyém finomabb volt, mint amit májusban ettünk Monterossóban a tengerparton, a baloldalon látható sárga napernyők alatt. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.