>Igazi családi kedvenccé vált ez a túrótorta. Hagyományos piskótaalappal, tejszínes túrókrémmel készül, a tetejére pedig mindig az épp aktuális szezonális friss gyümölcs kerül, most éppen eper. Semmi “extra” nincs benne és ettől jó: a savanykás, citromos túrókrém és a friss gyümölcs ilyenkor nyáron nagyon jó kis párosítás.
A tortáról készült fénykép minősége, khmmm, hát nem az igazi, de gyertyafújás után, szeletelés előtt, türelmetlen családtagok gyűrűjében készült, egyszer majd fotózok egy szépet is.
Ma volt még egy kis maradék a tegnap buliról, ami “valahogy” kikerült a hűtőből reggel, és hát mondanom sem kell a szegény házi bagettnek esélye sem volt a reggelinél…
Hozzávalók (20 cm-es kapcsos tortafomához)
3 tojásból piskóta
8 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 tk. vaníliakivonat
50 dkg túró
500 ml tejszín kemény habbá felverve
1 csomag lapzselatin
25 dkg. friss gyümölcs a tetejére
1. A piskótát megsütöm és hagyom a tortafomában kihűlni.
2. Amíg sül, kikeverem a porcukrot a tojássárgájával, hozzáadom a túrót, a citromhéjat és a vaníliakivonatot, majd belekeverem a tejszínhabot is.
3. A lapzselatint a csomagolás szerint elkészítem és a kihűtött folyadékot a túrókrémhez keverem.
4. Ha kihűlt a piskóta, a tortaformába öntöm a túrókrémet és hűtőben – lehetőleg egy éjszakán át – de legalább 4-5 órán keresztül hűtöm, hogy a krém megszilárduljon.
5. Tálalás előtt feldíszítem a gyümölccsel.
Tipp: aki szereti, készíthet a tetejére tortazselét. (én nem szeretem )

>Nagyon gusztusos,szépek a fotóid! Én is ilyet csináltam a hétvégén, sima tejszínes túrótorta eperrel. Nincs is ennél jobb! Egyzserű elkészíteni, egyszerű, tiszta ízek, frissítő és diétás!! Mi megettünk ketten egy 18 cm-es torát és még fogytam is :-))))
>Köszi!
Hát, nekem fogyni nem sikerült…
>Szia, dobj egy e-mailt légy szíves a nemisbeka@yahoo.com-ra, nem találok hozzád e-mailcímet. Köszi!