Epres sajtkrémes kosárka

>Édes, hatalmas, gyönyörű piros és ez már magyar eper! Mivel még nem “kilószámra” veszem, inkább egy ilyen epres kosárkát készítettem belőle. Nagyon finom és egyszerű. Ha lett volna itthon fehér csokoládé, azt is olvasztottam volna a krémbe, attól picit krémesebb és elegánsabb lenne. Ez viszont citromos és könnyű, vendégváráshoz, délutáni nassoláshoz is remek.

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
1 adag édes omlós tészta
25 dkg zsíros krémsajt (nekem mascarpone volt itthon)
3 tk. porcukor (vagy ízlés szerint)
fél citrom leve
6-8 db eper felszeletelve

A tésztát a recept szerint elkészítem, majd pici hullámos sütőformákban kisütöm.
Amíg sül, a krém hozzávalóit összekeverem, az epret megmosom felszeletelem.
Ha kihűltek a kosárkák, megtöltöm a krémmel, tetejére epret teszek és fogyasztásig hűtőben tartom.
Ha van kéznél, mentalevéllel lehet díszíteni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.