A legcsokisabb csokitorta

>Közös szülinapi bulit tartottunk a hétvégén a gyerekeknek, 9 éves fiúk és 6 éves lányok jöttek, jóóóó sokan. Hagyományosan így szervezzük a szülinapokat már három éve, igaz, hogy Zs januárban született, de mindig kivárjuk a tavaszt és a kertben rendezünk mulatságot. Van néhány visszatérő szülő is, akik mindig lelkesen várják milyen falatkák és torták lesznek, Sz meg is kérdezte a múlt héten: “Ugye, idén is sütsz olyan csokitortát???”
Persze, hogy sütöttem, enélkül V el sem tudná képzelni a szülinapját. Nagyon finom és nagyon-nagyon csokis, a mázzal együtt negyven dekagramm (!!!) csokit kell beleolvasztani. Az alapreceptet a Good Food-ról vettem még kb. két éve, de ebben annyira soknak találtam a cukor mennyiséget, hogy azon csökkentettem és kávét sem rakok bele, ha gyerekeknek készül, mert azt van, aki nem szereti. A formával, díszítéssel alkalomtól függően lehet játszani, mivel most V 6. szülinapja van, így szívecske formában sütöttem és Jelly Belly cukorral díszítettem.
Zs kérésére szedres túrótorta készült, sajnos a nagy forgatagban erről nem tudtunk normális fotót csinálni, pedig ez is megérne egy postot!
Hozzávalók a tortához:
20 dkg jó minőségű csokoládé (min 60%)
20 dkg vaj
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
30 dkg nádcukor
3 dkg kakaó
3 tojás
5 ek. tejszín
25 dkg mascarpone
porcukor
A csokimázhoz:
20 dkg csokoládé (min. 60%)
2 dl tejszín
Színes cukorkák
1. A sütőt előmelegítem 160 fokra, a tortaforma alját kibélelem sütőpapírral.
2. Vízgőz fölött megolvasztom a csokoládét a vajjal.
3. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem, majd a tojást kissé felverem a tejszínnel.
4. Összekeverem a lisztes keveréket a tojással és hozzáadom az olvasztott csokit is. Eléggé folyós, de sűrű massza lesz belőle.
5. A tortaformába öntöm és betolom a sütőbe legalább egy órára, tűpróbáig sütöm. Ha megsült, a formában hagyom kihűlni.
6. Amíg hűl, felolvasztom a másik 20 dkg csokoládét és körülbelül 5 dekagrammnyit a mascarponéhoz keverek, vagy annyit, amíg finom, kesernyés csokoládé ízű nem lesz a krém. Túl sokat nem ér kóstolgatni, mert kevés lesz a töltelék!!!! Ha nem elég édes kis porcukrot keverek hozzá. A maradék olvasztott csokoládéba beleöntöm a tejszínt és egyenletesre keverem, ez lesz a máz a tortára.
7. Ha kihűlt a torta, keresztben félbevágom és megtöltöm a mascarpone krémmel.
8. A tetejét bevonom a csokimázzal, hagyom, hogy a szélén lecsurogjon és a cukorkákkal díszítem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 hozzászólás ide: A legcsokisabb csokitorta

  1. Maimoni hozzászólása:

    >Hát ez tényleg nagyon finom lehetett!!

  2. Eszter hozzászólása:

    >Jó kis buli volt úgy látom! :)

  3. axi's kitchen hozzászólása:

    >Maimoni,ki kell próbálni!
    Eszter, igen, elég jól sikerült! :-)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.