Variációk egy témára: spenótos ricottás rétes

>Hatalmas, friss, sötétzöld levelű spenót kacsingatott rám a piacon, pont olyan, amit ehhez a ricottás recepthez elképzeltem. Ezt az ételt- szerintem – csak spenótszezonban lehet készíteni, mert kizárólag friss levelekkel az igazi. Hangulattól és alkalomtól függően többféleképpen is elkészíthető, én most egy rusztikusabb, klasszikus rétesformát és egy vendégvárós variációt készítettem, mini muffin formákban.Friss zöldsalátával ettük ebédre, de köretként is nagyszerűen működik húsok mellé.Ha vendégeknek készül előételnek, akkor jól illik hozzá egy balzsamecetes olivaolajos dresszing.Hozzávalók 2 réteshez
1 csomag réteslap (6-8 lapos)
0,5 kg spenót
2 gerezd fokhagyma
30 dkg ricotta
2 tojás felverve
pár szem szárított paradicsom feldarabolva (ha nem olajban állt, akkor előtte be kell áztatni!)
só, bors
pici zsemlemorzsa
extraszűz olivaolaj
1. A spenótot az apróra vágott fokhagymával olivaolajon megfonnyasztom, kihűtöm, kinyomkodom a levét és apróra vágom.
2. Egy nagyobb tálban hozzákeverem a ricottát, paradicsomot, tojást, sózom, borsozom.
3. A réteslapokat kettéosztom , megkenem olivaolajjal, a belső lapot picit megszórom zsemlemorzsával, (felszívja a maradék nedvességet a töltelékből sülés közben) és ráhalmozom a töltelék felét, majd szorosan feltekerem. A tetejét is megkenem pici olivaolajjal és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb 20 percre vagy amíg szép aranybarnára nem sül.
Ha muffin formákba töltöm, akkor négyezetket vágok a réteslapokból, 3 réteget rakok be legyezőszerűen a formába, olajozom, morzsázom, kanalazok bele tölteléket és mehet is a sütőbe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 hozzászólás ide: Variációk egy témára: spenótos ricottás rétes

  1. Dió Bisztró hozzászólása:

    >Nagyon szeretem ezt a kombinációt, én pizzára tettem, és óriás kagyló tésztát töltöttem vele szuper lett! A te variációdat is kipróbálom, mert imádom a rétest!!

  2. axi's kitchen hozzászólása:

    >Pont mostanában készülök én is óriás kagylótésztába tölteni.
    Biztos nem fogsz csalódni a rétesben sem!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.