Mentás, citromos mascarponekrém

>Mentás limonádé és sajtkrém keresztezése ez a pohárban tálalt sajttorta. Eredetileg zöldcitrommal készülne és akkor majdnem olyan, mintha virgin mojito-t öntöttünk volna hozzá. Nem volt itthon lime, így “sima” citromos lett és így is nagyon üdítő, igazi nyári desszert, már alig várom, hogy a grillszezon beinduljon, pont egy ilyen könnyebb, savanykásabb desszert esik jól a grillezett húsok után.
V először szkeptikusan nézegette, (na persze, nem csokis….) majd az első pohár bekanalazása után megkérdezte ehet-e még egyet.
Hozzávalók 6 személyre
15 dkg keksz
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg barna nádcukor
1 marék mentalevél, plusz néhány levél a díszítéshez
2 citrom (vagy lime)
40 dkg cottage cheese vagy krémes túró
25 dkg mascarpone
A kekszet késes robotgépben simára darálom, hozzáadom az olvasztott vajat és 6 pohár aljára kanalazom, jól lenyomkodom és a hűtőbe teszem. A cukrot egy lábosban 5 ek. vízzel felforralom és keverés nélkül 2-3 percig lassan gyöngyöztetem, cukorszirupot készítek. Lehúzom a tűzről és hozzáadom 2 citrom lereszelt héját és levét a mentával együtt. Hagyom hűlni. Közben ha szükséges a túrót szitán átnyomom és a kétféle sajtot krémesre keverem. Ha kihűlt a mentás cukorszirup (hagyom legalább 10 percet ázni, hogy jól átvegye az ízeket) egy szűrőn keresztül hozzáöntöm a sajtkrémhez, simára keverem és a poharakba kanalazom. Tálalás előtt mentalevelekkel díszítem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.