Kecskesajt diós bundában, citromos céklás salátaágyon

>Tudom, sokan nem szeretik, de nekem a kecskesajt az egyik kedvenc sajtfélém. A legtöbbször krémsajtot használok, de most találtam egy nagyon finom, penészbevonatos fajtát. Különleges, erőteljes, kicsit szúrós ízű, állaga és íze is camambert-re emlékezet. A sajtkarikákat saját készítésű házi bagettszeleteken grilleztem. Régebben is sütöttem itthon kenyeret meg bagettet is, de amikor Eszternél olvastam a bagett sütő “készülékről” azonnal vennem kellett nekem is egyet és azóta majdnem minden nap van itthon friss ropogós bagett. A Szoni által csak szimplán hullámpalának becézett sütőformában tényleg csodásan ropogós bagettek sülnek. Mivel a sajt és a dió intenzív és erőteljes ízű, ezt jól ellensúlyozza a könnyű és savanykás, citromos céklás saláta.
Elegáns, gyors és roppant egyszerű!
Hozzávalók 4 adaghoz
Penészbevonatos kecskesajtrúdból 4 ujjnyi szelet
1 tojás fehérje
3 ek. dió mozsárban durvára törve
4 szelet bagett
4 marék vegyes zöldsaláta
2 kisebb fej cékla megfőzve
Acitromos dresszinghez:
1/2 citrom reszelt héja és leve
3 ek. extra szűz olivaolaj
1 ek. dióolaj (ne hagyd ki!!!!)
só, bors
Összeállítás:
A bagett szeleteket 1-2 percre a sütőben meggrillezem, ne túl barnára, mert még a sajttal együtt is sül majd. A sajtot szeletelés előtt tojásfehérjébe forgatom, majd belehempergetem a durvára tört dióba. Vizes, éles késsel négy ujjnyi szeletet vágok és a bagettekre helyezem, tetejükre is szórok kevéske diót és visszateszem a sütőbe max 3-4 percre, épp, hogy csak átmelegedjen, picit piruljon.
Közben a salátát összekeverem a meghámozott, szeletekre vágott céklával és 4 kistányérra elosztom. A dresszing hozzávalóit összekeverem, a salátára kanalazom. Mindegyik salátahalom tetejére egy sajtos bagettszelet kerüljön. Ne várjunk sokáig, langyosan a legfinomabb!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 hozzászólás ide: Kecskesajt diós bundában, citromos céklás salátaágyon

  1. Eszter hozzászólása:

    >Hú ez a képen is igen ínycsiklandozó! Gyerekeknek is bejön?

  2. axi's kitchen hozzászólása:

    >A nagyobbiknak nagyon, szereti a kecskesajtot!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>