Csirkesaláta

>Mostanában többféle salátához is készítek bazsalikomos öntetet, legfőképp azért, mert Zs ilyenkor csillogó szemmel eszi, bármit is kap a tányérjára és még dícséri is, ahogy csak fiúgyerekek tudnak hízelegni a mamájuknak :-)
Most is ez készült ehhez a könnyű kis salátához, amit a maradék grillcsirkéből állítottam össze. Itt a tavasz, bátran lehet majd variálni benne a zöldségeket, ebben most grillezett paprika volt csak, de így is nagyon finom.
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 sült csirkemellfilé (vagy comb is lehet)
1 kis fej radicchio saláta
2 marék kínai kel csíkokra vágva
20 szem fekete olivabogyó
1 zacskó mozzarella
4 db grillezett paprika (ecetes lében, üveges változat)
2 szelet kenyér héj nélkül apró kockákra vágva (nekem most saját sütésű fehér kenyér volt itthon)
Az öntethez:
4 ek. extra szűz olivaolaj (én most házi extra szűz napraforgóolajat használtam, isteni!)
1 ek. fehérborecet
1 tk. dijoni mustár
pár csepp méz ízlés szerint
1 csokor bazsalikom aprítva (ha nincs friss, mélyhűtött is megteszi)
só, bors
A hozzávalókat felkockázom, apróra vágom, az olivabogyót félbevágom és egy nagy tálban összekeverem. A kenyérkockákat meglocsolom olivaolajjal és a sütőben pár perc alatt ropogósra pirítom és a salátához adom.
Az öntethez egy pici habverővel simára, habosra keverem a hozzávalókat és a salátára öntöm, jól átforgatom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.