Brokkoli chilivel

>Ropogós, friss, csípős, színes és nagyon finom. Ja, és maximum 10 perc alatt elkészül. A most fellelhető szűkös és – már kissé unalmas – zöldségfelhozatalból ezekből a hozzávalókból mégis különleges köret készült. Egy izgalmas, pestoval és baconnel töltött borjúmájtekercs kísérője volt, ebből sajnos nem készülhetett fotó, mert nagyon gyorsan elfogyott.
A brokkolihoz még szép piros kaliforniai paprikát és kínai kelt adtam a torzsás, alsó részéből, ettől lett igazán ropogós.
Fűszerként a mostani kedvencemet, piri pirit, egy bazsalikommal, fokhagymával, hagymával ízesített chili keveréket használtam, amit a portugál konyha használ előszeretettel. Főként húsokat pácolnak vele, de most kiderült, zöldségeken is lehet vele kísérletezni.
Friss házi bagettel és egy pohár rosé-val könnyű vacsorának is kiváló.

Hozzávalók 4 személyre
1 kis fej brokkoli
egy kisebb kínai kel alsó, torzsás része
fél fej kaliforniai paprika
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. olivaolaj
1 tk. piri piri fűszerkeverék vagy fél tk. szárított chili pehely
só, bors
Egy lábosban sós vizet forralok. A brokkolit kisebb rózsákra szedem, leöblítem. A kínai kelt, kaliforniai paprikát csíkokra vágom, a fokhagymát felaprítom (nem fokhagymanyomóval dolgoztam). Ha felforrt a víz beledobom a brokkolit, 2 percig főzöm, amíg szép élénk zöld színe nem lesz, de még ropogós marad. Leszűröm és hideg vízzel átöblítem, hogy ne főjön tovább.
Az olivaolajat egy wokban felhevítem, rádobom a fokhagymát, 1-2 percig pirítom (de ne barnuljon meg!) , rádobom a kínai kelt, paprikát és a piri pirit, jól átforgatom néhány percig pirítom. Hozzáadom a brokkolit ha kell sózom, borsozom, kettőt keverek rajta és kész is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.