Tejszínes pestos paradicsomleves

>Ilyenkor tél végén az igazi édes és piros paradicsom hiányzik már a legjobban a friss zöldségek és gyümölcsök közül. Nem is próbálkozom megvenni a halványpiros, éretlen darabokat, úgysincs semmi íze. Ez a leves viszont nagyon finom darabolt konzervből is, így nem kell lemondani a paradicsomról! Általában csak bazsalikommal ízesítem, de most tejszínes pestos változat készült és hát nem okozott csalódást. Frissen sült ropogós házibagettel ettük. V még kikunyizott egy kis betűtésztát is hozzá… :-)Hozzávalók 4 adaghoz
1/4 zellergumó vékony szeletekben
1 hagyma karikázva
1 sárgarépa darabolva
1 konzerv darabolt paradicsom
7,5 dl zöldségalaplé
só, bors
tejszín
pesto
friss bazsalikomlevelek

A zöldségeket puhára főzöm az alaplében, ha elkészült hozzáadom a paradicsomot is és pár perc lassú főzés után botmixerrel simára turmixolom. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítem. Én a sűrű, majdnem főzelékes állagú levest szeretem, de alaplével lehet rajta lazítani, aki hígabban kedveli. 1-2 evőkanál tejszínt is keverek bele. Tálalás után teszem a leves tetejére a tejszínnel picit fellazított pestot és a friss bazsalikomleveleket.
Bagettel vagy grillezett pitával igazi melengető téli vacsora.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.