Csokoládés-szedres torta

>Szeder és csokoládé – csodás páros. Ebben a tortában is nagyon jól kiegészíti egymást a savanykás szeder és az étcsokoládé, ami minél magasabb kakaótartalmú, annál jobb. Nagyon egyszerű recept, általában a gyerekekkel együtt szoktuk készíteni, ezt most sem volt másképp, V lelkesen segített. És persze türelmetlenül kérdezgette 7,5 másodpercenként, hogy mikor lesz már kész a fotó… Tökéletesen megértem, mert nagyon finom és szeder helyett bármilyen más gyümölcsöt is kipróbálhatunk, szilvával, almával vagy nyáron akár sárgabarackkal is finom.Hozzávalók 23 cm-es kapcsos tortaformához
15 dkg puha vaj
15 dkg barnacukor
15 dkg liszt
15 dkg darált dió
3 tojás
1 cs. sütőpor
20 dkg szeder
1 alma apró kockákra vágva
12 dkg csokoládé apró darabokra vágva (min. 70%-os)

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy kapcsos tortaforma alját kibélelem sütőpapírral.
A puha vajat és a cukrot simára keverem, beleteszem a lisztet, diót, sütőport és jól elkeverem. A tojásokat egyesével adom hozzá, majd ha sima a tészta mehet bele a csokoládé és a szeder 3/4-e és az alma. Ezt is jól elkeverem és a tésztát tortaformába öntöm. A tetejére szórom a félretett csokoládét és szedret és 50 perc alatt tűpróbáig sütöm. Langyosan a legfinomabb, de másnap reggelire sem rossz!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 hozzászólás ide: Csokoládés-szedres torta

  1. Tünde hozzászólása:

    >Gratula az eddigi receptekhez.
    Már kettőt tutira megfogok csinálni. Beszámolok róla, de szívesen megkóstolnám az eredeti "gazdája" által elkészítettet is.
    Az elkészítéshez való eszközök pl. kés megfelelő mínőségüek? 😉
    Tündi

  2. axi's kitchen hozzászólása:

    >Tündi, kíváncsi leszek a beszámolókra!!!! Remélem hamarosan összehozzuk az élő kóstolót is. Igen, remek vágóeszközeim vannak november óta! :-)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.