Csirkés brokkolis lepény

>Igazi gyorsvacsora. Vagy szombati ebéd, ha fél 1-kor esünk haza és még fogalmunk sincs, hogy mit készítsünk az éhes bandának. Leveles tészta majdnem mindig van a hűtőben, ez most is így volt, így adott volt az alap. Ehhez kerestem még megfelelő társaságot, így állt össze ez a könnyű lepény. Olyan gyorsan megsült, hogy észre sem vették, hogy a fotó is elkészült, mire mindenkit sikerült az asztal köré terelni.
És még Zs kedvenc bazsalikomos salátaöntete is elkészült…Hozzávalók
1 csomag friss leveles tészta
20 dkg csirkecombfilé kockákra vágva
6 kisebb fej gomba
8-10 pici brokkolirózsa
2 kisebb fej lilahagyma cikkekre vágva
6-8 szem nagyobb koktélparadicsom
fetasajt
fenyőmag
só, bors
2 ek. olivaolaj
A sütőt előmelegítem 190 fokra.
Az olivaolajat serpenyőbe teszem, ha forró rádobom a kockákra vágott húst, pár percig piírtom, majd hozzáadom a lilahagymát, sózom borsozom és addig pirítom, amíg a hagyma picit kifehéredik, hozzáadom a gombát, és tovább pirítom, amíg a hús biztosan átsül és a gomba leve is elpárolgott. Beleteszem a brokkolit, párat keverek rajta és lehúzom a tűzről.
A levelestésztát a piteformába fektetem (amit én használok már előre ki van nyújtva) és megfelelő nagyságúra vágom úgy, hogy kicsit túllógjon a sütőforma szélén. Beleöntöm a kész húsos keveréket, a tészta széleit visszahajtogatom a forma magasságában. A félbevágott koktélparadicsomokat a tetejére dobálom és betolom a sütőbe kb. 20-25 percre, amíg a tészta szép aranyszínűre sül. A szétmorzsolt fetasajtot és a fenyőmagot csak kb. 10 perccel a sütés vége előtt szórom a tetejére.
Fehérborecetes, bazsalikomos öntettel meglocsolt vegyes zöldsalátával ettük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 hozzászólás ide: Csirkés brokkolis lepény

  1. Tünde hozzászólása:

    >Megcsináltam! Isteni lett!
    Kicsit módosítottam rajta, de csak azért, mert hónap vége volt és az otthon található dolgokban gondolkoztam. Annyi volt a változtatás, hogy darált pipiből volt és nem fenyőmag volt a tetején, hanem magkeverék.Köszi!

  2. axi's kitchen hozzászólása:

    >Jajdejó, örülök :-)
    Többek között az benne a jó, hogy variálhatod ahogy akarod.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.