Thai tészta kínai édesburgonya tésztából

>A kedvenc ételem… nem lehet megunni. Ráadásul ennél gyorsabban főételt készíteni szerintem nem lehet. Ha mindent odakészítek a wok mellé feldarabolva, akkor nagyjából 5,5 perc kell, hogy asztalhoz ülhessünk.
Most egy újfajta tésztával próbáltam, édesburgonyából készült. Ugyanolyan egyszerű az előkészítése, mint a rizstésztának vagy a kínai tojásos tésztának. Érdekes üveges szürkés színe van szárazon, aztán amikor 3 percnyi főzés után leszűrtem, gyönyörű, átlátszó ezüstös lett, nézegettem is egy rövid ideig, ahogy a szűrőben csöpögtettem, de aztán gyorsan mennie kellett a wokba, így az eredeti színét nem tudtam lefotózni. Majd legközelebb félreteszek egy pár szálat.
A végeredmény nagyon jó lett, a chilit megint nem sajnáltam, két gyönyörű darab került bele magjával együtt a 2 adaghoz.
Hozzávalók 2 adaghoz
2 csilipaprika felkakrikázva
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 cm-es gyömbérdarab apróra vágva
olaj
1 filézett csirkecomb bőr nélkül csíkokra vágva (csirkemell jobb lenne, de nem az volt itthon)
6-8 kisebb fej gomba
1 marék brokkoli
1 répa vékony csíkokra vágva
fél fej kaliforniai paprika csíkokra vágva
2 ek. szójaszósz
1 ek. halszósz és/vagy osztriga szósz (én most mindkettőt használtam)
1 ek. rizsecet
20 dkg kínai édesburgonyatészta
mogyoró (nem sózott) a tálaláshoz

Egy nagyobb lábosban vizet forralok, amiben majd a tésztát fogom főzni.
A wokban olajat hevítek és a húscsíkokat megpirítom benne, ha átsült, félreteszem egy tálba. Még egy kis olajat öntök a wokba, ha már sistereg beledobom a gyömbért, chilit és a fokhagymát, 1-2 percig kevergetem, de vigyázok, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Hozzáadom a répát és a paprikát, kicsit később a gombát is. Hozzáadom a szójaszószt, halszószt, rizsecetet, ha jól elkeveredett mehet bele a brokkoli és a hús is. Közben a víz már fölforrt és úgy kell kiszámítani, hogy a tészta 3 perces főzőidejének a vége kb. akkor legyen, amikor elkészül a zöldség. Tésztát leszűröm, beleöntöm a wokba, jó összeforgatom, ha kell utánaízesítek a szójaszósszal vagy halszósszal. Mozsárban durvára töröm a mogyorót és már a tálban a tészta tetejére szórom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 hozzászólás ide: Thai tészta kínai édesburgonya tésztából

  1. Kata hozzászólása:

    >Ez tényleg finom lehet, beteszem a kipróbálandó receptjeim közé, köszi!

  2. DallosKata hozzászólása:

    >Szia Axi,
    ma thai tészta volt a vacsora a recepted alapján és bár nem volt itthon brokkoli meg halszósz,
    de nagyon gyorsan elkészült és figyelemreméltóan élvezetes lett a végeredmény!
    DKata

  3. axi's kitchen hozzászólása:

    >Szia DKata!
    Örülök, hogy finom lett, azért próbáld majd ki halszósszal is, teljesen más lesz és úgyis nagyon jó!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.